*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowców i migdałów oryginalny cicioni (80g) ) - BIO
Fermentino z orzechów nerkowców i migdałów oryginalny cicioni (80g) - BIO
Cicioni to oryginalny włoski Fermentino, wyjątkowy produkt powstały z fermentacji migdałów i orzechów nerkowca z dodatkiem samej wody i szczypty soli.
Jest produkowany tylko z 4 składników, bez użycia dodatków i konserwantów.
Cicioni ma mocny i wyrazisty smak: charakteryzuje się orzeźwiającą kwasowością typową dla fermentowanych potraw, zrównoważoną słodyczą migdałów i orzechów nerkowca, wzbogaconą delikatnym smakiem.
Cicioni ma stałą konsystencję, ser jest miękki, ale nie kremowy i nadaje się do krojenia w plastry, kostki lub płatki.
Produkt w 100% roślinny, wegański o wysokiej zawartości kwasów nienasyconych.
Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi - (jedno- i wielonasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi)
JAK POWSTAJE FERMENTINO?
Fermentino powstaje w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca dodatkiem jedynie wody i soli, bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.
Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.
Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Posiada jadalną skórkę.
Masa netto: 90g
Producent: CASA DEL FERMENTINO
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: orzechy nerkowca* 38%, MIGDAŁY* 38%, woda, sól
*pochodzące z rolnictwa ekologicznego
produkt może zawierać inne orzechy
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1761 kJ/ 427 kcal
Białko (g): 17
Węglowodany (g): 6,2
- w tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 36
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,1
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g): 23
- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g): 8,3
Błonnik (g): 5,0
Sól (g): 1,5
Witaminy i składniki mineralne:
Wit. E (mg):6,2
Fosfor (mg): 238
Magnez (mg): 128
Miedź (mg): 0,81
Mangan (mg): 0,87
Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C
Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez nabiału: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |