BIO

*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowców i migdałów oryginalny cicioni (80g) ) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8009750926594

Fermentino z orzechów nerkowców i migdałów oryginalny cicioni (80g) - BIO

Cicioni to oryginalny włoski Fermentino, wyjątkowy produkt powstały z fermentacji migdałów i orzechów nerkowca z dodatkiem samej wody i szczypty soli.

Jest produkowany tylko z 4 składników, bez użycia dodatków i konserwantów.

Cicioni ma mocny i wyrazisty smak: charakteryzuje się orzeźwiającą kwasowością typową dla fermentowanych potraw, zrównoważoną słodyczą migdałów i orzechów nerkowca, wzbogaconą delikatnym smakiem.

Cicioni ma stałą konsystencję, ser jest miękki, ale nie kremowy i nadaje się do krojenia w plastry, kostki lub płatki.

Produkt w 100% roślinny,  wegański o wysokiej zawartości kwasów nienasyconych.

Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi - (jedno- i wielonasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi) 

 

JAK POWSTAJE FERMENTINO?

Fermentino powstaje  w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca dodatkiem jedynie wody i soli,  bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.

Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.

Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.

Posiada jadalną skórkę.

 

Masa netto: 90g

Producent: CASA DEL FERMENTINO

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: orzechy nerkowca* 38%, MIGDAŁY* 38%, woda, sól

*pochodzące z rolnictwa ekologicznego

produkt może zawierać inne orzechy

 

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1761 kJ/ 427 kcal
Białko (g): 17
Węglowodany (g): 6,2
- w  tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 36
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,1

- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g): 23

- w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g): 8,3

Błonnik (g): 5,0
Sól (g): 1,5

 

Witaminy i składniki mineralne:

Wit. E (mg):6,2

Fosfor (mg): 238

Magnez (mg): 128

Miedź (mg): 0,81

Mangan (mg): 0,87

 

Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C

Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu 

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez nabiału: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie