BIO

*CASA DEL FERMENTINO Fermentino z orzechów nerkowców z czarnym pieprzem (90g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8009750926679

Fermentino z orzechów nerkowców z czarnym pieprzem - BIO

JAK POWSTAJE FERMENTINO?

Ten fermentino powstaje  w wyniku fermentacji wyłącznie organicznych orzechów nerkowca, bez użycia konserwantów, zagęszczaczy lub innych dodatków chemicznych. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.

Jest bogatym źródłem białka, nie zawiera glutenu.

Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.

Posiada jadalną skórkę.

Produkt w 100% roślinny,  wegański.

  

Masa netto: 90g

Producent: CASA DEL FERMENTINO

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: orzechy nerkowca*  70%, woda 28%, sól 1,5%, pieprz czarny mielony* 0,4%, cebula w proszku*, bakterie fermentacji kwasu mlekowego. 

*pochodzące z rolnictwa ekologicznego

produkt może zawierać inne orzechy

 

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1782 kJ/ 430 kcal
Białko (g): 15
Węglowodany (g): 12
- w  tym cukry (g): 1,2
Tłuszcz (g): 35
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,8

Błonnik (g): 3,5
Sól (g): 1,5

 

Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C

Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu 

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez nabiału: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie