*FERRARI BIO LATTE Parmezan na wagę (porcja ok. 200g) - BIO (f)
Parmezan BIO
Masa netto: 200g
Producent: FERRARI BIO LATTE
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: mleko*, sól, podpuszczka
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1671/402
Białko (g): 32
Węglowodany (g): 0
W tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 30
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 20
Sól (g): 1,6
Certyfikaja: IT-BIO-006
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 4-8°C
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki
A: Czas przygotowania: 30 minut
- 1 ząbek czosnku
- garść kiełków rzodkiewki
- świeżo mielony kolorowy pieprz
- szczypta cząbru
- 2 łyżki sosu sojowego
- trochę natki pietruszki
- szczypta kurkumy
- 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej palonej
- 4 łyżki oleju sezamowego
Składniki B:
- czerwona cebula garść grubego szczypioru,
- szczypta różowej soli
- starty parmezan do posypania
Sposób przyrządzenia: Do wysokiego naczynia wkładamy po kolei składniki z listy A i miksujemy używając blendera na niskich obrotach. Potem dodajemy składniki z listy B. Całość mieszamy. Na rozgrzaną patelnię ceramiczną wkładamy uformowane w ręku placuszki i smażymy z obu stron. Gotowe placuszki posypujemy startym parmezanem i podajemy z surówką z kiszonej kapusty.