**WOLNY WYBIEG Filet z piersi kurczaka (700g) (dostępność: wt-śr i pt)
Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki i środy.
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.
Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia, uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.
Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.
>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa
Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.
Producent: Tradycja Szlachecka
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: pierś kurczaka
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka."
SKŁADNIKI:
- 200g filetu z piersi kurczaka
- 1/2 cebuli
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1/2 zielonej papryki
- 1 pomidor
- 30g nasion konopnych łuskanych
- 40ml oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- 2-3 gałązki świeżej mięty pieprzowej
- 6ml soku z cytryny
- przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pomidor pokroić w drobną kostkę i zostawić na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku. W misce połączyć sok z cytryny z 2/3 oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić pokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, ogórek, cebulę. Dodać pokrojony wcześniej pomidor, nasiona konopne, drobno posiekaną miętę i całość wymieszać.
2. Filety pokroić na cienkie (2cm) plastry. Doprawić solą i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Rozgrzać resztę oliwy na patelni. Wrzucić filety i smażyć przez kilka minut z każdej strony, aż zmiękną.
3. Grillowane filety podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 760 / B: 54,5 G / T: 52,7 G / W: 28,6 G / BP: 6 G