HIT Dostępność: wt-pt
HIT Dostępność: wt-pt

**WOLNY WYBIEG Filet z piersi kurczaka (700g) (dostępność: wt.-pt.) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 281220???????
Filet z kurczaka z wolnego wybiegu

Produkt od hodowcy jest dostarczany do sklepu we wtorki, środy i piątki
UWAGA: Termin ważności dla mięsa świeżego: 3 dni od dnia dostawy do magazynu.

Świeża dostawa tego produktu do naszego magazynu, która odbywa się pod koniec tygodnia,  uniemożliwia zabezpieczenie chłodnicze produktu w piątkowej usłudze kurierskiej- krajowej, która dostarczana jest kolejnego dnia roboczego. W związku z powyższym piątkowe zamówienia i wysyłki z tym produktem realizujemy TYLKO na terenie Warszawy i jej bliskich okolic, TYLKO w opcji Stuart - dostawa expressowa.

Realizacja zamówień: wtorek - czwartek (cała Polska) oraz piątek (tylko Warszawa)
> Wysyłki realizujemy kurierem na terenie całej Polski lub transportem firmowym na terenie Warszawy i okolic zależnie od dnia wysyłki. Zamówienia zapakowane są w termoboxy z wkładami chłodniczymi, zachowując świeżość na czas transportu.

>> Wysyłka do klienta wtorek-czwartek - wysyłka cały kraj (firmy kurierskie)
>> Wysyłka do klienta wtorek-piątek - wysyłka/dostawa tego samego dnia TYLKO na terenie Warszawy i bliskich okolic Warszawy - TYLKO w opcji Stuart -  dostawa expressowa

Masa netto: produkt wagowy, cena podana za 700g; Ostateczna cena jest naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą spakowanej porcji.

Producent: Tradycja Szlachecka

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: pierś kurczaka

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE 
Produkt wegański: NIE  
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Pikantna kanapka z kurczakiem i awokado
Pikantna kanapka z kurczakiem i awokado

Jeśli czasem nachodzi Cię ochota na burgera czy inne danie typu fast food, ale przeraża Cię myśl o zawartym w nim tłuszczu, ta kanapka jest dokładnie tym, czego potrzebujesz. Zapakuj te kanapki jako prowiant na rodzinną wycieczkę, a Twoi bliscy nie będą już chcieli zabierać na wynos nic innego.

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia na odporność. 101 prostych przepisów" Toby Amidor.

• patelnia grillowa lub zwykła

• 3 łyżki oleju rzepakowego

• sok z 1 limonki

• 2 łyżeczki mielonej papryki ostrej wędzonej, np. chipotle

• 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej wędzonej

• 2 łyżeczki granulowanego czosnku

• 2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego)

• 2 łyżeczki mielonej kolendry

• ½ łyżeczki soli

• 150g filetu z piersi kurczaka, pokrojonego w cienkie plastry

• 4 bułki pełnoziarniste

• 1 awokado, obrane, wypestkowane i pokrojone w cienkie plasterki

• ¼ szklanki niskotłuszczowego majonezu

• 4 plastry sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu

• 1 pomidor, pokrojony w cienkie plasterki

1. Wlej do średniej miski olej i sok z limonki. Dodaj ostrą i słodką paprykę, czosnek granulowany, kumin, kolendrę i sól. Mieszaj rózgą kuchenną do połączenia składników. Dorzuć mięso i wymieszaj całość łyżką – kurczak powinien być dokładnie pokryty marynatą. Przykryj miskę i wstaw ją do lodówki. Marynuj przez co najmniej pół godziny, nawet przez całą dobę.

2. Rozgrzej patelnię grillową lub zwykłą na średnim ogniu. Wyłóż na rozgrzaną patelnię kawałki kurczaka odsączone z marynaty i smaż po 4 minuty z każdej strony, kontrolując temperaturę – termometr kuchenny włożony w mięso powinien pokazywać 74 ̊C.

3. Opiecz bułki na opiekaczu tostera, w piekarniku lub na patelni.

4. Przygotuj 4 talerze. Połóż na nich rozkrojone bułki. Rozłóż na każdej dolnej połowie bułki kilka plasterków awokado, a na górę wyłóż usmażonego kurczaka. Na górnej połowie bułek rozsmaruj po łyżce majonezu, przykryj go plastrem sera i dodaj po 2 plasterki pomidora. Złóż obie części bułki razem. Podawaj od razu.