BIO

DARY NATURY Gałka muszkatołowa mielona, ekologiczna (30g) - BIO

Kod: 5902741007063
Producent: DARY NATURY
Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą. Dodaje się jej do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, mięso jagnięce i kiełbasy.

Masa netto: 30g

Producent: Dary Natury

Składniki: gałka muszkatołowa* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: DARY NATURY Gałka muszkatołowa mielona, ekologiczna (30g) - BIO

Krem z warzyw z otrębami
Krem z warzyw z otrębami

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".

 SKŁADNIKI na 2 porcje:

• 0,5–0,6 l wody

• podudzie kurczaka

• ¼ selera

• ¼ kalafiora

• ½ białej części pora

• ½ cebuli

• 2 małe pietruszki

• 2 łyżki oliwy

• 2 łyżki otrąb orkiszowych lub owsianych albo pszennych

• 2 liście laurowe

• 2 ziarenka ziela angielskiego

• 2–3 ziarenka pieprzu

• duża szczypta gałki muszkatołowej

• sól i pieprz

• 4 łyżki posiekanego koperku

WYKONANIE

1. Warzywa oczyść i pokrój na małe kawałki.

2. Ostrym nożem zdejmij skórę z mięsa.

3. Wlej wodę do garnka i doprowadź do wrzenia.

4. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, mięso, pokrojone warzywa i szczyptę soli.

5. Gotuj około 20 minut. Gdy warzywa będą dosyć miękkie, dodaj otręby. Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut (pilnuj, aby warzywa się nie rozgotowały).

6. Wyjmij mięso, dodaj oliwę i dopraw zupę gałką muszkatołową.

7. Zmiksuj zupę. Podawaj zupę posypaną obficie koperkiem. Pamiętaj, że nie wszystkie blendery nadają się do miksowania gorących potraw.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie