BIO

GHEE EASY Masło klarowane kozie (100g) - BIO

Kod: 8717953276810
Producent: GHEE EASY

Masło klarowane kozie BIO

Masa netto: 100g

Producent: GHEE EASY

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Holandia

Skład: Tłuszcz kozi*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: zawiera laktozę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3681/895
Białko (g): < 0,5
Węglowodany (g): < 0,5
W tym cukry (g): < 0,5
Tłuszcz (g): > 99,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 53
Sól (g): < 0,5

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

Przepis

Karp w płatkach migdałowych
Karp w płatkach migdałowych

  Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • sok z cytryn
  • masło klarowane
  • 200 g płatków migdałowych
  • 3 łyżki miodu
  • mały kawałek startego korzenia imbiru
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.

Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.

Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.