Masło klarowane kozie BIO
Masa netto: 100g
Producent: GHEE EASY
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Holandia
Skład: Tłuszcz kozi*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: zawiera laktozę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 3681/895
Białko (g): < 0,5
Węglowodany (g): < 0,5
W tym cukry (g): < 0,5
Tłuszcz (g): > 99,5
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 53
Sól (g): < 0,5
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
Przepis
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem.
SKŁADNIKI:
- 1 kg karpia
- sok z cytryn
- masło klarowane
- 200 g płatków migdałowych
- 3 łyżki miodu
- mały kawałek startego korzenia imbiru
- sól morska
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczonego karpia natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i wstawić na 2–3 godziny do lodówki.
Kawałki ryby podsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do naczy- nia żaroodpornego. Posypać płatkami migdałowymi.
Resztę masła roztopić z miodem i wymieszać z imbirem. Przygotowaną marynatą polać karpia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekać ok. 15 minut.