BEZGLUTENOWE

PIACERI MEDITERRANEI Gnocchi szpinakowe, bezglutenowe (400g)

Dodaj recenzję
Kod: 8028169205748
Bardzo smaczne i proste ziemniaczane kluseczki włoskie, łudząco przypominające wyglądem i smakiem nasze polskie kopytka. Błyskawiczne w przygotowaniu, bez zawartości glutenu, laktozy i oleju palmowego. Każde pudełko kluseczek gnocchi zawiera dwie osobno pakowane porcje dzięki czemu nie musimy spożywać zawartości całego opakowania za jednym razem.

Gnocchi szpinakowe bezglutenowe

Gnocchi można przyrządzić na wiele sposobów. Można do nich dodać kilka łyżek masła klarowanego i podgrzanego na niewielkim ogniu przez pięć minut z czosnkiem i bazylią. Takim czosnkowym masłem polać gnocchi, a całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i tartym serem np. Parmigiano Reggiano.  

Zamiast czosnku można dodać inne ulubione przyprawy i zioła, a masło zastąpić oliwą. Można też zrezygnować z tłuszczu i tylko posypać gnocchi tartym serem oraz oprószyć pieprzem. 

Masa netto: 400g 

Producent: PIACERI MEDITERRANEI

Dystrybutor: Nerano

Kraj producenta: Włochy

Składniki: 65% ziemniaki (woda, płatki ziemniaczane), 25% mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, 3% odwodniony szpinak, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy; konserwant: sorbinian potasu.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 679/ 160
Węglowodany (g): 34,5
 - w tym cukry (g): 0,4
Tłuszcz (g): 0,4
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Błonnik (g): 2,5
Białko (g): 3,4
Sól (g): 0,63

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: NIE 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie