


PIACERI MEDITERRANEI Gnocchi szpinakowe, bezglutenowe (400g)
Gnocchi szpinakowe bezglutenowe
Gnocchi można przyrządzić na wiele sposobów. Można do nich dodać kilka łyżek masła klarowanego i podgrzanego na niewielkim ogniu przez pięć minut z czosnkiem i bazylią. Takim czosnkowym masłem polać gnocchi, a całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i tartym serem np. Parmigiano Reggiano.
Zamiast czosnku można dodać inne ulubione przyprawy i zioła, a masło zastąpić oliwą. Można też zrezygnować z tłuszczu i tylko posypać gnocchi tartym serem oraz oprószyć pieprzem.
Masa netto: 400g
Producent: PIACERI MEDITERRANEI
Dystrybutor: Nerano
Kraj producenta: Włochy
Składniki: 65% ziemniaki (woda, płatki ziemniaczane), 25% mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, 3% odwodniony szpinak, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy; konserwant: sorbinian potasu.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 679/ 160
Węglowodany (g): 34,5
- w tym cukry (g): 0,4
Tłuszcz (g): 0,4
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Błonnik (g): 2,5
Białko (g): 3,4
Sól (g): 0,63
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK