BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

*CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) (75g) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8009750926662
  • CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) - BIO 

    Produkt na bazie fermentowanych orzechów nerkowca i orzechów macadamia, tarty, ekologiczny

    Grattino to tarte Fermentino zrobione z orzechów nerkowca i orzechów macadamia, czarnego pieprzu i gałki muszkatołowej. Jest organiczny, w 100% pochodzenia roślinnego i idealny do wzbogacania każdego rodzaju makaronu.

    Jadalna skórka.

    JAK POWSTAJE FERMENTINO?

    Fermentino powstaje  w wyniku fermentacji orzechów  i nasion oleistych z dodatkiem jedynie wody i soli. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.

    Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.

    Masa netto: 75g

    Producent: CASA DEL FERMENTINO

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Składniki: orzechy nerkowca* 75,5%, orzechy macadamia* 18,9%, woda, sól, przyprawy*, bakterie fermentacji kwasu mlekowego.

    *pochodzące z rolnictwa ekologicznego

    produkt może zawierać inne orzechy

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2683 kJ/ 648 kcal
    Białko (g): 20
    Węglowodany (g): 14
    - w  tym cukry (g): 1,6
    Tłuszcz (g): 56
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g):10

    Błonnik (g): 4,1
    Sól (g): 1,9

    Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE

    Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C

    Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu 

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Nietestowany na zwierzętach: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: NIE

    Bez drożdży: TAK