*CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) (75g) - BIO
CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) - BIO
Produkt na bazie fermentowanych orzechów nerkowca i orzechów macadamia, tarty, ekologiczny
Grattino to tarte Fermentino zrobione z orzechów nerkowca i orzechów macadamia, czarnego pieprzu i gałki muszkatołowej. Jest organiczny, w 100% pochodzenia roślinnego i idealny do wzbogacania każdego rodzaju makaronu.
Jadalna skórka.
JAK POWSTAJE FERMENTINO?
Fermentino powstaje w wyniku fermentacji orzechów i nasion oleistych z dodatkiem jedynie wody i soli. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.
Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.
Masa netto: 75g
Producent: CASA DEL FERMENTINO
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: orzechy nerkowca* 75,5%, orzechy macadamia* 18,9%, woda, sól, przyprawy*, bakterie fermentacji kwasu mlekowego.
*pochodzące z rolnictwa ekologicznego
produkt może zawierać inne orzechy
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2683 kJ/ 648 kcal
Białko (g): 20
Węglowodany (g): 14
- w tym cukry (g): 1,6
Tłuszcz (g): 56
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g):10
Błonnik (g): 4,1
Sól (g): 1,9
Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C
Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |