BIO

*CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) (75g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8009750926662

CASA DEL FERMENTINO Grattino z orzechów nerkowca i orzechów macadamia (tarty) - BIO 

Produkt na bazie fermentowanych orzechów nerkowca i orzechów macadamia, tarty, ekologiczny

Grattino to tarte Fermentino zrobione z orzechów nerkowca i orzechów macadamia, czarnego pieprzu i gałki muszkatołowej. Jest organiczny, w 100% pochodzenia roślinnego i idealny do wzbogacania każdego rodzaju makaronu.

Jadalna skórka.

JAK POWSTAJE FERMENTINO?

Fermentino powstaje  w wyniku fermentacji orzechów  i nasion oleistych z dodatkiem jedynie wody i soli. W zależności od czasu dojrzewania fermentino może być świeży lub dojrzały oraz twardy lub miękki.

Fermentino jest produktem całkowicie naturalnym i z definicji zawiera składniki wyłącznie pochodzenia roślinnego.

Masa netto: 75g

Producent: CASA DEL FERMENTINO

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: orzechy nerkowca* 75,5%, orzechy macadamia* 18,9%, woda, sól, przyprawy*, bakterie fermentacji kwasu mlekowego.

*pochodzące z rolnictwa ekologicznego

produkt może zawierać inne orzechy

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2683 kJ/ 648 kcal
Białko (g): 20
Węglowodany (g): 14
- w  tym cukry (g): 1,6
Tłuszcz (g): 56
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g):10

Błonnik (g): 4,1
Sól (g): 1,9

Certyfikat: IT-BIO-009, Rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. od 0°C do +4°C

Data min. trwałości: Należy spożyć w ciągu 5 dni po otwarciu 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie