BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

***2beBIO Groszek mrożony (450 g) - BIO

Kod: 5907222032831
Groszek zielony to uniwersalna roślina, która sprawdzi się w kuchni pod każdą postacią. Świetnie smakuje zarówno na zimno w sałatkach, w galarecie z innymi warzywami, w kremowych zupach, jak i daniach na ciepło. Można go dodać do farszu lub podać jako przekąskę dzieciom. >>> Produkt głęboko mrożony. >>> Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zawartość torebki wsypać do garnka z wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 5-6 minut. Odcedzić i doprawić do smaku.
 
Masa netto: 1 kg
Producent: BIO PLANET
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Polska
Składniki: 100 % groszek*
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 349 kJ/83 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,16 g
Węglowodany: 10,5 g
w tym cukry: 8,9 g
Białko: 6,4 g
Sól: <0,01 g

Warunki przechowywania: 
- 6 °C - do jednego tygodnia
- 12 °C - do 3 tygodni
- 18 °C - do daty na opakowaniu

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: ***2beBIO Groszek mrożony (450 g) - BIO

Tofu w sosie orzechowym
Tofu w sosie orzechowym

Przepis pochodzi z książki "Totalnie tofu" Konrada Budzyka.

Na 1 porcję: Kalorie: 533 kcal Białko: 27,4 g Tłuszcz: 30,8 g Węglowodany: 35,6 g Błonnik: 7,25 g

Składniki na 4 porcje:

• 2 kostki naturalnego tofu

• 300 g mrożonego zielonego groszku

• 1 marchewka

• 5 ząbków czosnku

• 2–3 cm świeżego imbiru

• 5 łyżek skrobi ziemniaczanej

• 3 łyżki oleju

• 1 łyżka sosu sojowego

Sos orzechowy:

• 350 ml wody

• 4 łyżki masła orzechowego

• 4 łyżki sosu sojowego

• 3 łyżki sosu sriracha

• 2 łyżki octu ryżowego

• 1 łyżka oleju

• 2 łyżki cukru trzcinowego

Dodatkowo:

• garść niesolonych prażonych orzeszków ziemnych

• 1 pęczek zielonej cebulki

• ryż jaśminowy

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem.

2. Tofu odsącz z zalewy i pokrój w kostki o boku długości 2–3 centymetrów.

3. Do miseczki wlej olej i sos sojowy, dodaj pokrojone tofu i wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj skrobię ziemniaczaną i mieszaj, aby dokładnie oblepiła kosteczki.

4. Tofu rozłóż na blasze. Piecz 20–25 minut.

5. Gdy tofu się piecze, przygotuj sos: wszystkie składniki umieść w kielichu blendera i blenduj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

6. Czosnek oraz imbir obierz i posiekaj. Marchewkę obierz, umyj i pokrój obieraczką we wstążki. Zieloną cebulkę umyj i posiekaj.

7. W woku lub dużym garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Dodaj czosnek oraz imbir i smaż przez minutę.

8. Dodaj marchewkę i groszek i smaż jeszcze przez minutę.

9. Do podsmażonych warzyw wlej sos, dodaj upieczone tofu i całość bardzo dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.

10. Do miseczek wyłóż ugotowany ryż i tofu w sosie. Posyp orzeszkami ziemnymi i zieloną cebulką.

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie