WEGETARIAŃSKI BIO

Boczniaki ekologiczne opakowanie 200g (PL)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904730469050
  • Boczniaki ekologiczne to jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych grzybów na świecie. Boczniaki ekologiczne to prawdziwe skarby dla Twojego zdrowia i smaku. Są one uprawiane w, bez użycia chemicznych środków ochrony roślin i nawozów sztucznych. To sprawia, że nasze boczniaki są pełne wartości odżywczych, takich jak białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze.

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

    BEZGLUTENOWY: TAK

    BEZLAKTOZOWY: TAK

    WEGETARIAŃSKI: TAK

    Przepis

    Wege kapuśniak z kimchi
    Wege kapuśniak z kimchi

    SKŁADNIKI:

    • 1l wege bulionu
    • 300 g Old Friends Kimchi
    • ½ op. tofu pokrojonego w grubą kostkę
    • 4 pieczarki lub boczniaki
    • 4 ugotowane ziemniaki
    • 2 szalotki
    • pęczek szczypiorku
    • pęczek kolendry
    • łyżka sosu sojowego
    • łyżka oleju sezamowego
    • 2 łyżki uprażonego sezamu

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Wystarczy kilka chwil, dwa składniki i gotowe. Dobry bulion i dobre kimchi. To takie proste. Wege kapuśniak jest świetny na każdą pogodę! Oczywiście smak można podkręcać na dziesiątki sposobów. Można dodać czosnek lub imbir, szalotkę, grzyby, tofu i szczypior – jeśli chcesz by zupa była bardziej sycąca, dodaj ugotowane ziemniaki lub podawaj z ryżem. Kombinacji jest bez liku. A poniżej jedna z moich ulubionych wersji. Na patelni lub w garnku przesmaż szalotkę, posiekaną w piórka, dodaj grzyby pokrojone w plasterki i poduś chwilę. Składniki podlej bulionem i dodaj grubo pokrojone kimchi. Pogotuj 10 min. Dodaj tofu, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pozostałe składniki. Dopraw do smaku solą i sosem sojowym. Czasami do wypełnienia smaku dodaję też koncentrat pomidorowy, możesz dodać upieczone, posiekane pomidory. Podawaj z pokrojonym szczypiorkiem i świeżą kolendrą.