WEGETARIAŃSKI BIO

MOYA MATCHA Herbata matcha tradycyjna to go! [1 saszetka] (1,5g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 59072096
    Producent: MOYA MATCHA
  • Matcha tradycyjna to wysokiej jakości zielona herbata z Japonii. Pozyskuje się ją z pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów dojrzewających pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu uzyskuje się wyższą zawartość chlorofilu i teaniny, a liście nabierają intensywnego zielonego koloru. Kiedy dojrzeją są zbierane, delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Matcha tradycyjna charakteryzuje się zbalansowanym słodkim smakiem z lekko wyczuwalną goryczką.

    Herbata matcha tradycyjna to go! w saszetce- BIO

    Przygotowanie:

    1. Na ciepło: wsyp do 150 ml gorącej wody o temperaturze 70-80 st. C. Dokładnie wymieszaj przy pomocy chasenu lub spieniacza do mleka.

    2. Na zimno: wsyp do butelki z zimna wodą i energicznie potrząsaj.


    Masa netto: 1,5g

    Producent: MOYA MATCHA

    Dystrybutor: MOYA EUROPE sp. z o.o. 

    Pochodzenie: Uji, Japonia

    Skład: 100%matcha organiczna z pierwszego i drugiego zbioru

    Wartość odżywcza w:  100g produktu / w 1 filiżance 100ml(1,6g matchy)

      w 100g w 1 filiżance 100ml (1,6)g matchy
    Witamina A 31 mg 0,49 mg
    Witamina C 60 mg 0,96 mg
    Witamina E 28,1 mg 0,45 mg
    Wapń 420 mg 6,72 mg
    Potas 2,7 g 0,04 g
    Żelazo 17 mg 0,27 mg
    Cynk 6,3 mg 0,1 mg
    L-teanina 672 mg 10,75 mg
    EGCG Katechina 6,1 g 0,09 g
    Antyoksydanty (ORAC) 1384 µmolTE/g 1384 µmolTE/g
    Kofeina 3,2 g 51,2 mg

    Certyfikacja: AgroBioTest  PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

    Przepis

    Przepis na Matcha ciastka
    Przepis na Matcha ciastka

    Przygotowanie:

    Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

    Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

    Matcha ciastka

     

    Składniki:

    • 200g miękkiego masła
    • 0,5 szklanki cukru pudru
    • 1 łyżka (9g) matchy
    • 2 szklanki mąki
    • 1 jajo

    Przygotowanie:

    Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

    Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

     

    Dodaj do koszyka.