BIO

MOYA MATCHA Herbata matcha tradycyjna to go! [1 saszetka] (1,5g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 59072096
Producent: MOYA MATCHA
Matcha tradycyjna to wysokiej jakości zielona herbata z Japonii. Pozyskuje się ją z pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów dojrzewających pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu uzyskuje się wyższą zawartość chlorofilu i teaniny, a liście nabierają intensywnego zielonego koloru. Kiedy dojrzeją są zbierane, delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Matcha tradycyjna charakteryzuje się zbalansowanym słodkim smakiem z lekko wyczuwalną goryczką.

Herbata matcha tradycyjna to go! w saszetce- BIO

Przygotowanie:

1. Na ciepło: wsyp do 150 ml gorącej wody o temperaturze 70-80 st. C. Dokładnie wymieszaj przy pomocy chasenu lub spieniacza do mleka.

2. Na zimno: wsyp do butelki z zimna wodą i energicznie potrząsaj.


Masa netto: 1,5g

Producent: MOYA MATCHA

Dystrybutor: MOYA EUROPE sp. z o.o. 

Pochodzenie: Uji, Japonia

Skład: 100%matcha organiczna z pierwszego i drugiego zbioru

Wartość odżywcza w:  100g produktu / w 1 filiżance 100ml(1,6g matchy)

  w 100g w 1 filiżance 100ml (1,6)g matchy
Witamina A 31 mg 0,49 mg
Witamina C 60 mg 0,96 mg
Witamina E 28,1 mg 0,45 mg
Wapń 420 mg 6,72 mg
Potas 2,7 g 0,04 g
Żelazo 17 mg 0,27 mg
Cynk 6,3 mg 0,1 mg
L-teanina 672 mg 10,75 mg
EGCG Katechina 6,1 g 0,09 g
Antyoksydanty (ORAC) 1384 µmolTE/g 1384 µmolTE/g
Kofeina 3,2 g 51,2 mg

Certyfikacja: AgroBioTest  PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Matcha ciastka
Przepis na Matcha ciastka

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

Matcha ciastka

 

Składniki:

  • 200g miękkiego masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka (9g) matchy
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajo

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

 

Dodaj do koszyka.