BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ISOLA Napój migdałowy bezglutenowy 1l - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8023678162360
    Producent: ISOLA BIO
  • Napój migdałowy bezglutenowy BIO

     

    Objętość netto: 1l

    Producent: ISOLA

    Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

    Pochodzenie: Włochy

    Skład: baza MIGDAŁOWA* 96% (woda, MIGDAŁY* 5%), syrop z agawy*, sól morska

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Alergeny: migdały

    Możliwe alergeny: może zawierać inne orzechy

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 163/39
    Białko (g): 0,8
    Węglowodany (g): 3
    W tym cukry (g): 2,8
    Tłuszcz (g): 2,5
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Błonnik pokarmowy (g): 0,7
    Sól (g): 0,09

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.

     

    PRODUKT BIO: TAK

    PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

    Przepis

    Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj
    Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj

    SKŁADNIKI:

    Do ciasta z dynią:

    • 220 g dyni Hokkaido ugotowanej na parze
    • 125 g cukru trzcinowego
    • 80 ml napoju migdałowego
    • 125 g jogurtu sojowego naturalnego
    • 100 ml oleju słonecznikowego
    • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
    • 40 g skrobi kukurydzianej
    • 16 g proszku do pieczenia masło roślinne do wysmarowania formy

    Do ciasta czekoladowego z cukinią:

    • 220 g młodych i miękkich cukinii
    • 125 g cukru trzcinowego
    • 100 ml napoju migdałowego
    • 125 g naturalnego jogurtu sojowego
    • 50 ml oleju słonecznikowego
    • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
    • 50 g kakao
    • 50 g migdałów
    • 40 g skrobi kukurydzianej
    • 16 g proszku do pieczenia

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Do ciasta z dynią przesiać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować dynię, cukier i olej do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i wsypać połączone uprzednio składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Do ciasta czekoladowego przesiać mąkę, kakao, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować oczyszczone i pokrojone cukinie, cukier, olej i migdały, aby uzyskać jednolitą masę. Przełożyć do miski i wsypać składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Oba ciasta powinny mieć jednakową gęstość: jeśli potrzeba któreś rozrzedzić, można dodać napój roślinny. Formę o średnicy 24 cm posmarować masłem i posypać mąką. Następnie wlewać ciasto: zaczynać od jednej strony, wylewając część ciasta z dynią na spód, na środku wylać tyle samo ciasta z kakao i tak naprzemiennie wylewać do skończenia składników (jeśli będzie się postępować właściwie, trzeba będzie obracać formę, aby dobrze rozłożyć dwubarwne masy). Piec przez 45 minut (należy sprawdzać patyczkiem) w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyjęciu wystudzić i dopiero wtedy podawać.