Jabłka ekologiczne GLOSTER 1kg - BIO (k)
Jabłka ekologiczne od lokalnego dostawcy. Gloster jest popularny za sprawą przyjemnie orzeźwiającego, lekko kwaskowego smaku, potrafi zaskoczyć mnogością aromatów. Skórka jest gładka, w czerwono-karminowym kolorze i ma widoczne przetchlinki. Kształt owocu jest specyficzny: wydłużony z głębokim karbowanym zagłębieniem u dołu. Miąższ - "strzelający", o białym kolorze, bardzo twardy i zbity, aromatyczny. Jak smakować Glostera? Może być zjedzony na mnóstwo sposobów: na surowo, prosto z drzewa, pokrojony, można z niego wycisnąć świeży sok, ugotować kompot, upiec szarlotkę lub usmażyć placki z jabłkami. Aby cieszyć się wyśmienitą jakością, polecamy zjeść w ciągu 7 dni i zakupić kolejne :) Lokalne pochodzenie: Prowadzony z pasją i nowoczesnym profesjonalizmem Sad, położony 4 km od Warszawy, w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, gdzie zdrowe owoce niespiesznie dojrzewają w bliskości starych lasów sosnowych, a podziemne pokłady wody oligoceńskiej dostarczają im niezbędnych mikroelementów.
Jabłka Gloster BIO
Charakterystyka: kwaśne (7/10), twarde (8/10).
UWAGA! jabłka pakowane są po ok.1kg. Ostateczna cena naliczana podczas pakowania, zależna od rzeczywistej wagi produktu.
Masa netto: ok. 1kg
Producent:
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ekologiczne jabłka odmiany Gloster
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: jabłka po zakupie zjeść bezpośrednio lub przechowywać w lodówce w części z owocami (3-4 st. Celsjusza) przez krótki czas. Najlepiej spożyć w ciągu 2 godzin od wyjęcia z lodówki.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |