BIO

*SJabłka Idared (ok.1kg) - BIO (k) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 284039???????

Odmiana Idared: Owoce - średniej wielkości, skórka mocna, gruba i błyszcząca, o jasnożółtym zabarwieniu z zielonkawym odcieniem.

Rumieniec - jasnoczerwony/karminowy, rozmyty, z nielicznymi paskami i smużkami.

Miąższ - biały, lekko kremowy, drobnoziarnisty, soczysty, jędrny.

Smak - lekko kwaskowaty

Jabłka Idared BIO Ekologiczne jabłka na wagę

Charakterystyka: kwaśne (7/10), twarde (8/10).

Owoce tej amerykańskiej odmiany (nazwa pochodzi od stanu Idaho) dojrzewają pod koniec września. Owoce dobrze przechowują się w domu- nawet po kilku tygodniach owoce nie więdną i wyglądają apetycznie. Czerwono-żółta gładka skórka jest pokryta błyszczącym rumieńcem. Jabłka są soczyste i smaczne, lekko kwaskowe, przyjemnie rześkie. Owoce nadają się do bezpośredniego spożycia, a także na przetwory. To także świetna odmiana na soki. Idared słynie z doskonałych właściwości do gotowania i pieczenia. Po ugotowaniu zachowuje swoją formę.

Jak smakować odmianę Idared?

Może być zjedzony na mnóstwo sposobów: na surowo, prosto z drzewa, pokrojony, można z niego wycisnąć świeży sok, ugotować kompot, upiec szarlotkę lub usmażyć placki z jabłkami.

Aby cieszyć się wyśmienitą jakością, polecamy zjeść w ciągu 7 dni i zakupić kolejne :)

Lokalne pochodzenie: Prowadzony z pasją i nowoczesnym profesjonalizmem Sad, położony 4 km od Warszawy, w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, gdzie zdrowe owoce niespiesznie dojrzewają w bliskości starych lasów sosnowych, a podziemne pokłady wody oligoceńskiej dostarczają im niezbędnych mikroelementów.

 

UWAGA! jabłka pakowane są po ok.1kgOstateczna cena naliczana podczas pakowania, zależna od rzeczywistej wagi produktu.

 

Masa netto: ok. 1kg

Producent: SADSZWEDO

Dostawca: SadSzwedo

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: ekologiczne jabłka odmiany Idared

Alergeny: brak

Certyfikat: PL-EKO-01

Warunki przechowywania: jabłka po zakupie zjeść bezpośrednio lub przechowywać w lodówce w części z owocami (3-4 st. Celsjusza) przez krótki czas. Najlepiej spożyć w ciągu 2 godzin od wyjęcia z lodówki.

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Karotenowy bum od Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr
Karotenowy bum od Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr

Katarzyna Błażejewska-Stuhr  przekazała nam przepisy na koktajle, które dodają witalności ciału i ożywiają ducha. Serdecznie dziękujemy. Jako pierwszy prezentujemy koktajl o nazwie Karotenowy Bum. No to bum

SKŁADNIKI:

  • 5 marchewek
  • 2 jabłka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 gruszka
  • ½ limonki
  • ½ szklanki wody

 

PRZYGOTOWANIE:

Marchewki, jabłka, gruszkę, natkę pietruszki oraz limonkę wyciskamy w wyciskarce do soków lub sokowirówce. Pojemnik urządzenia przepłukujemy wodą i dodajemy do koktajlu. Dokładnie mieszamy. Smacznego i na zdrowie! A my przypominamy, że jedzenie organicznych produktów pozwala usunąć z diety 90 proc. pestycydów.