*CZACHOROWSCY Jaja przepiórcze (18 szt.)

Dodaj recenzję
Kod: 5906190530066
Producent: PRZEPIÓRKI
Jaja przepiórcze charakteryzują się znakomitym smakiem oraz bogactwem różnorodnych składników odżywczych. Ich cechą charakterystyczną jest wysoki udział żółtka w stosunku do białka. >>> Jaja przepiórki zawierają łatwo przyswajalne i pełnowartościowe białka, niezbędne aminokwasy (treoniny, metioniny) oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, B12) a także A, D, E i K2. Jaja te są także bogatym źródłem pierwiastków takich jak cynk, fosfor, selen, magnez, żelazo czy potas. >>> Jaja przepiórcze są zazwyczaj nieszkodliwe dla osób uczulonych na białko z jaj kurzych.

Masa netto: 18 sztuk

Producent:  CZACHOROWSCY

Pochodzenie: Polska

Jaja przepiórcze są polecane:
- dla osób uczulonych na białko, w tym na białko jaja kurzego,
- w żywieniu dzieci i osób starszych,
- jako samodzielne danie (gotowane, jajecznica),
- do dekoracji dań, np. kanapek, sałatek itp.,
- jako dodatek np. do "tatara", barszczu, żurku

 

Składniki: jaja przepiórki 

Alergeny:  jaja 

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
 

Przechowywać w lodówce.

Data minimalnej trwałości:
nie krótsza niż 7 dni.

Przepis

Domowy majonez
Domowy majonez

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj niedużą miskę. Postaw ją na wilgotnej ściereczce, dzięki temu nie będzie się przesuwać. Wlej do niej żółtka, dodaj musztardę, sól i pieprz. Ubijaj trzepaczką lub mikserem, powoli wlewając cieniutką strużką olej. Kiedy majonez zacznie gęstnieć, nie przerywając ubijania, wlewaj pozostały olej grubszą strużką. Gdy olej całkowicie się wchłonie, roztrzepuj majonez jeszcze przez pół minuty, aż stanie się aksamitny i błyszczący. Na koniec dodaj sok z cytryny, wymieszaj, ewentualnie dosól, jeśli to konieczne.