*SOBBEKE Jogurt naturalny 0,3% tłuszczu kubek (500g) - BIO (f)
Jogurt naturalny max. 0,3% tłuszczu ekologiczny.
Skład: jogurt naturalny z krowiego mleka* (zawartość tłuszczu max. 0,3%).
* składniki ekologiczne
Produkt zawiera alergeny: mleko łącznie z laktozą.
Masa netto: 500g
Pochodzenie: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 41 kcal (174 kJ)
Białko: 5,4g
Węglowodany: 4,6g
w tym cukry 4,6g
Tłuszcz: 0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08g
Sól: 0g
Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE
DE NW 501 EG
Wyprodukowano przez: Molkerei Sobbeke GmbH, Niemcy. Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze od +6 do +8ºC. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej
SKŁADNIKI:
- kilka płatów pstrąga wędzonego
- pół czerwonej cebuli
- 3 łyżki octu jabłkowego
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu szczypta cukru
- 4 cytryny kostki lodu
- łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.