BEZGLUTENOWE BIO

*SOBBEKE Jogurt naturalny 0,3% tłuszczu kubek (500g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 4008471503002

Jogurt naturalny max. 0,3% tłuszczu ekologiczny.

Skład: jogurt naturalny z krowiego mleka* (zawartość tłuszczu max. 0,3%).
* składniki ekologiczne

Produkt zawiera alergeny: mleko łącznie z laktozą.

Masa netto: 500g

Pochodzenie: Niemcy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 41 kcal (174 kJ)

Białko: 5,4g

Węglowodany: 4,6g
w tym cukry 4,6g

Tłuszcz: 0,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08g

Sól: 0g

Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE

DE NW 501 EG

Wyprodukowano przez: Molkerei Sobbeke GmbH, Niemcy. Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w temperaturze od +6 do +8ºC. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.