BEZGLUTENOWE BIO

*SOBBEKE Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu (150g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 4008471503040
Producent: SOBBEKE

Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu ekologiczny.

Skład: jogurt naturalny z krowiego mleka* (zawartość tłuszczu 1,5%).
* składniki ekologiczne

Produkt zawiera alergeny: mleko łącznie z laktozą.

Masa netto: 150g

Pochodzenie: Niemcy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 52 kcal (220 kJ)

Białko: 5,2g

Węglowodany: 4,5g

Tłuszcz: 1,5g

Sól: 0g

Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07 rolnictwo UE

DE NW 501 EG

Wyprodukowano przez: Molkerei Sobbeke GmbH, Niemcy. Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno.

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w temperaturze od +6 do +8ºC. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 5 dni.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie
Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie

Pstrąg wędzony w mrożonej cytrynie z przepisu Katarzyny Bosackiej

SKŁADNIKI:

  • kilka płatów pstrąga wędzonego
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • pół pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu szczypta cukru
  • 4 cytryny kostki lodu
  • łyżka kawioru z pstrąga (do dekoracji, opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę pokroić w piórka, zalać octem jabłkowym. Pstrąga pokroić w małe kawałki “na raz”. Do miski wrzucić koperek, cebulę (bez octu), jogurt i majonez, wymieszać. Zbalansować kwaśność jogurtu odrobiną cukru. W  sosie delikatnie zanurzyć pstrąga, lekko wymieszać. Wstawić na co najmniej godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły. Cytryny pokroić wzdłuż na pół, wydrążyć, skórki “łódeczki” zamrozić. Śledzie podawać w łódeczkach cytrynowych na lodzie. Dekorować kawiorem, cytryną i gałązkami koperku.