



*KLIMEKO Jogurt naturalny 2% tł. bez laktozy (330g) - BIO
Klimeko jest firmą produkującą wysokiej jakości produkty nabiałowe w oparciu o tradycyjne receptury i naturalne metody wytwarzania - rękodzieło. W trakcie produkcji nie są dodawane żadne sztuczne dodatki, ani produkty wielokrotnie przetworzone, powszechnie stosowane w branży mleczarskiej takie jak: mleko w proszku, żelatyna, skrobia, pektyny, aromaty. W przypadku produktów płynnych Klimeko nie stosuje homogenizacji. Niektóre z produktów zawierają bakterie L.casei oraz Bifdobacterium lactis. Większość produkcji odbywa się bez udziału maszyn - produkcja ręczna.
Masa netto: 330 g
Producent: KLIMEKO
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Polska
Składniki: mleko ekologiczne (gospodarstwo Juchowo Farm mleko nr cert 0023 19, mleko sienne nr cert 05-BC18-2017), szczepy bakterii mleczarskich, jogurtowych, Bifidobacterium lactis ( BB-12)
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 203 kJ/48 kcal
Tłuszcz: 2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,6 g
Węglowodany: 3,8 g
- w tym cukry: 3,8 g
Białko: 3,3 g
Warunki przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |