BIO

JUCHOWO Mąka orkiszowa typ 1050 1kg - BIO Demeter

Dodaj recenzję
Kod: 5906874326022
Producent: JUCHOWO
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.

Mąka orkiszowa demeter typ 1050 BIO

Masa netto: 1kg

Producent: JUCHOWO

Pochodzenie: Polska

Składniki: mąka orkiszowa*

*składniki pochodzenia ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1477/353
Białko (g): 14,2
Węglowodany (g): 64
W tym cukry (g): 1,2
Tłuszcz (g): 2,6
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik pokarmowy (g): 8,5
Sól (g): <0,01

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Cytrynowe muffinki
Cytrynowe muffinki

Składniki:

  • 270 g mąki pszennej tortowej lub orkiszowej białej
  • 120 ml oleju kokosowego
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 - 3/4 szklanki cukru lub innego słodzidła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z połowy cytryny + 1 łyżeczka startej skórki
  • 1 łyżeczka olejku cytrynowego
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Suche i mokre składniki łączymy w dwóch osobnych miskach, następnie do suchych dodajemy morką mieszankę i krótko mieszamy widelcem. W cieście mogą zostać grudki. Powstałą mieszankę nakładamy do papilotek, wypełniając 3/4 ich wysokości. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki możemy polać lukrem, białą lub gorzką czekoladą.

 

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food