JUCHOWO Mąka orkiszowa typ 1050 1kg - BIO Demeter
Mąka orkiszowa demeter typ 1050 BIO
Masa netto: 1kg
Producent: JUCHOWO
Pochodzenie: Polska
Składniki: mąka orkiszowa*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1477/353
Białko (g): 14,2
Węglowodany (g): 64
W tym cukry (g): 1,2
Tłuszcz (g): 2,6
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik pokarmowy (g): 8,5
Sól (g): <0,01
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki:
- 270 g mąki pszennej tortowej lub orkiszowej białej
- 120 ml oleju kokosowego
- 30 g wiórków kokosowych
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- 1/2 - 3/4 szklanki cukru lub innego słodzidła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z połowy cytryny + 1 łyżeczka startej skórki
- 1 łyżeczka olejku cytrynowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
Suche i mokre składniki łączymy w dwóch osobnych miskach, następnie do suchych dodajemy morką mieszankę i krótko mieszamy widelcem. W cieście mogą zostać grudki. Powstałą mieszankę nakładamy do papilotek, wypełniając 3/4 ich wysokości. Pieczemy 15-20 minut w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki możemy polać lukrem, białą lub gorzką czekoladą.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food