WEGETARIAŃSKI BIO

CAFE MICHEL Kakao ekologiczne (200g) - BIO Fair Trade

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 3483981301620
    Producent: CAFE MICHEL
  • Kakao ekologiczne

    Masa netto: 200g

    Producent: Cafe Michel - Terra Etica, 156, av. Jean - Jaures - 33600 Pessac, Francja

    Skład: kakao* 100%, niesłodzone
    *certyfikowany składnik ekologiczny

    Produkt może zawierać alergeny: orzechy, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję, zboża zawierające gluten, seler, siarczany.

    Pochodzenie: rolnictwo spoza UE

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 1690  kJ / 407 kcal;
    • Tłuszcz: 21,0 g;
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,6 g;
    • Węglowodany: 19,0 g;
    • w tym cukry: 0,5 g;
    • Białko: 22,0 g;
    • Sól: 0 g

    Certyfikacja: FR-BIO-01, rolnictwo spoza UE

     

    Informacje dodatkowe: Produkt Fair Trade.

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

     

     

    Przepis

    Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj
    Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj

    SKŁADNIKI:

    Do ciasta z dynią:

    • 220 g dyni Hokkaido ugotowanej na parze
    • 125 g cukru trzcinowego
    • 80 ml napoju migdałowego
    • 125 g jogurtu sojowego naturalnego
    • 100 ml oleju słonecznikowego
    • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
    • 40 g skrobi kukurydzianej
    • 16 g proszku do pieczenia masło roślinne do wysmarowania formy

    Do ciasta czekoladowego z cukinią:

    • 220 g młodych i miękkich cukinii
    • 125 g cukru trzcinowego
    • 100 ml napoju migdałowego
    • 125 g naturalnego jogurtu sojowego
    • 50 ml oleju słonecznikowego
    • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
    • 50 g kakao
    • 50 g migdałów
    • 40 g skrobi kukurydzianej
    • 16 g proszku do pieczenia

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Do ciasta z dynią przesiać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować dynię, cukier i olej do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i wsypać połączone uprzednio składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Do ciasta czekoladowego przesiać mąkę, kakao, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować oczyszczone i pokrojone cukinie, cukier, olej i migdały, aby uzyskać jednolitą masę. Przełożyć do miski i wsypać składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Oba ciasta powinny mieć jednakową gęstość: jeśli potrzeba któreś rozrzedzić, można dodać napój roślinny. Formę o średnicy 24 cm posmarować masłem i posypać mąką. Następnie wlewać ciasto: zaczynać od jednej strony, wylewając część ciasta z dynią na spód, na środku wylać tyle samo ciasta z kakao i tak naprzemiennie wylewać do skończenia składników (jeśli będzie się postępować właściwie, trzeba będzie obracać formę, aby dobrze rozłożyć dwubarwne masy). Piec przez 45 minut (należy sprawdzać patyczkiem) w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyjęciu wystudzić i dopiero wtedy podawać.