BEZGLUTENOWE BIO

Kaki ekologiczne 1kg - BIO (I)

Dodaj recenzję
Kod: 281887???????
Owoc kaki, może występować w kolorze pomarańczowym, czerwonym lub żółtym. Dojrzały owoc jest miękki, jego skóra cienka, a miąższ rozpływa soczysty i jędrny. W smaku jest słodki, lekko kwaskowaty i bardzo aromatyczny. Kaki jest owocem bogatym w witaminę C, błonnik pokarmowy i karotenoidy. To również źródło witamin: B6, A, E, i K oraz potasu, które opóźniają starzenie się skóry, zwiększają krzepliwość krwi, wzmacniają odporność oraz niwelują uczucie zmęczenia . Owoce kaki posiadają też niewielkie ilości kwasu foliowego, który wspiera funkcjonowanie układu nerwowego oraz pomaga walczyć ze stresem. 

W gospodarstwach ekologicznych:

  • zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody;
  • nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin;
  • zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób;

 

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Włochy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

CERTYFIKAT BIO: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak