BIO

Kalafior Romanesco ekologiczny - BIO (i)

Dodaj recenzję
Kod: 2607

Kalafior Romanesco  doskonale zastępuje białego kalafiora oraz brokuły. Od tych dwóch warzyw różni go jednak większa kruchość i delikatniejszy, bardziej kremowy smak. Kalafiory te gotuje się tak samo jak wspomniane wcześniej warzywa, jednak należy robić to o parę minut krócej. Należy jednak pamiętac, że kalafior romanesco  traci smak, jeśli zostanie przegotowany - powinien być chrupki i kruszyć się. Romanesco jest bardzo smaczny w formie: duszonej, ugotowanej na parze albo pieczonej. Stanowi znakomity dodatek do sałatki bądź drugiego dania, ale sprawdzi się także jako przekąska z płatkami migdałów, uprażonym sezamem lub słonecznikiem.   Niewątpliwą zaletą kalafiora romanesco jest jego kaloryczność rzędu ok. 30 kcal w 100g.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak