Kalafior Romanesco ekologiczny - BIO (i)
Kalafior Romanesco doskonale zastępuje białego kalafiora oraz brokuły. Od tych dwóch warzyw różni go jednak większa kruchość i delikatniejszy, bardziej kremowy smak. Kalafiory te gotuje się tak samo jak wspomniane wcześniej warzywa, jednak należy robić to o parę minut krócej. Należy jednak pamiętac, że kalafior romanesco traci smak, jeśli zostanie przegotowany - powinien być chrupki i kruszyć się. Romanesco jest bardzo smaczny w formie: duszonej, ugotowanej na parze albo pieczonej. Stanowi znakomity dodatek do sałatki bądź drugiego dania, ale sprawdzi się także jako przekąska z płatkami migdałów, uprażonym sezamem lub słonecznikiem. Niewątpliwą zaletą kalafiora romanesco jest jego kaloryczność rzędu ok. 30 kcal w 100g.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |