Kapusta czerwona ekologiczna (1szt.) - BIO
Kapusta ekologiczna jest bardzo cennym warzywem, zawiera niemal wszystkie biopierwiastki, sporo witamin; ma dużo siarki – nie jest wskazana przy ciężkich uszkodzeniach nerek i wątroby; surowa i kiszona jest lepiej strawna od kapusty gotowanej. Sok z kapusty kwaszonej to cenny napój wielowitaminowy, wzmacniający, poprawiający wydzielanie soków trawiennych i apetyt. Świeży sok z kapusty białej działa leczniczo we wrzodach żołądka i dwunastnicy (jesienią codziennie wypijać ¾ szklanki przez 6 tygodni); zawarte w kapuście fitoncydy mają działanie bakteriobójcze; zaleca się go również dla osób z anemią. Przeciwwskazaniem są objawy zaawansowanej nadkwasoty i ostre stany zapalne żołądka. Duża ilość potasu w kapuście poprawia pracę serca i wydalanie nadmiaru płynów. Zawiera aminokwasy egzogenne pobudzające wzrost u dzieci. Leczniczo działają również liście kapusty przykładane np. na stłuczenia, schorzenia skórne; łagodzą bóle reumatyczne, kulszowe
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |