WEGETARIAŃSKI BIO

*IMPORT Kapusta włoska [na wagę] (1kg) - BIO (f) (i)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 282489???????
  • Kapusta włoska to bogactwo dobroczynnych witamin, minerałów i cennego błonnika. Jest bogata w związki azotowe, beta-karoten, witaminę A, witaminy z grupy B (wit.B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witaminę C, witaminę E. Posiada też ogromne zasoby witaminy K wpływającej na krzepliwość krwi. Bogactwo minerałów takich jak:  wapń, magnez, mangan, potas, sód, a także fosfor, miedź i żelazo sprawia, że warzywo to wykazuje działanie wzmacniające kości oraz zapewniające siłę i prawidłowe funkcjonowanie mięśni.

    Kapustę włoską warto również jeść ze względu na zawartość silnych przeciwutleniaczy - antocyjanów zmniejszających ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz nowotworów.

    W liściach włoskiej kapusty znajduje się również siarka, odpowiedzialna za przyspieszone gojenie ran, a także korzystnie wpływająca na stan skóry, włosów oraz paznokci. Sok z kapusty włoskiej ma silne działanie detoksykujące, które pomaga pozbyć się toksyn zgromadzonych w organizmie.

    Kapusta włoska ma szerokie zastosowanie w kuchni. To właśnie z kapusty włoskiej przygotujemy słynne 'gołąbki', dzięki niej stworzymy różnego rodzaju surowe sałatki, a smażona i duszona będzie wspaniałym dodatkiem do innych warzyw oraz mięsa. 

    UWAGA! główka kapusty waży ok. 1kg. Ostateczna cena naliczana jest podczas pakowania i zależna jest od rzeczywistej wagi produktu.

     

    Masa netto:  główka ok. 1kg

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Włochy

    Wartości odżywcze w 100g: 

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 27,00 kcal 
    Węglowodany (g): 6,1
     - w tym cukry (g): 2,27
    Tłuszcz (g): 0,10
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1

    Błonnik (g): 3,1

    Białko (g): 2,00
    Witamina C (mg): 31,0 

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK