BEZGLUTEN Karpatka bezglutenowa (ciasto w proszku) (500g)
Karpatka bezglutenowa (ciasto w proszku)
Karpatka jest prosta w przygotowaniu. Zawiera odpowiednio przygotowaną mieszankę z doskonale skomponowanych składników najlepszej jakości. Z nich powstaje ciasto i budyniowa, kremowa masa, które są lekkie i delikatne. Całość zazwyczaj oprósza się cukrem pudrem.
Karpatka bez glutenu to propozycja, którą doceni każdy amator dobrych klasycznych ciast. Co istotne, ta kompozycja zawsze się udaje. Warto w domu mieć mieszankę do zrobienia Karpatki, ponieważ pozwala ona szybko i bez stresu przygotować pyszny deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub gdy spodziewamy się gości.
Sposób przygotowania:
Do sporządzenia deseru należy przygotować następujące składniki:
- Do kremu:
½ margaryny
1 masło
500 ml mleka
1 łyżeczka soku z cytryny
Cukier puder do posypki gotowego ciasta.
- Do ciasta:
1/2 margaryny
5 jajek
Masa netto: 500g
/Opakowanie zawiera: 205 g mieszanki do przygotowania ciasta, 295 g mieszanki do przygotowania kremu/
Producent: BEZGLUTEN
Dystrybutor: Bezgluten
Kraj producenta: Polska
Składniki: Krem (59%): cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana. Ciasto w proszku (41%): skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, proszek do pieczenia bezglutenowy (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana), cukier, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, pektyny; błonniki (jabłkowy, ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1555/ 373
Węglowodany (g): 33,0
- w tym cukry (g): 18,0
Tłuszcz (g): 25
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,0
Błonnik (g): 1,8
Białko (g): 3,2
Sól (g): 0,38
Certyfikat:
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |