BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Karpatka bezglutenowa (ciasto w proszku) (500g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720572184
Producent: BEZGLUTEN
Pyszna karpatka bezglutenowa to ulubieniec świąt, urodzin i imienin oraz ciasto, które piecze się także bez okazji. To klasyka wśród deserów, która zachwyca idealnym kremem pomiędzy dwiema warstwami parzonego ciasta o bardzo charakterystycznej, pofalowanej formie. Stąd skojarzenia z oprószonymi śniegiem górskimi szczytami. Karpatka bez glutenu jest bezpieczna dla osób na dietach eliminacyjnych. Pozwala cieszyć się klasycznym smakiem kultowego ciasta bez ryzyka nietolerancji. 

Karpatka bezglutenowa (ciasto w proszku)

Karpatka jest prosta w przygotowaniu. Zawiera odpowiednio przygotowaną mieszankę z doskonale skomponowanych składników najlepszej jakości. Z nich powstaje ciasto i budyniowa, kremowa masa, które są lekkie i delikatne.  Całość zazwyczaj oprósza się cukrem pudrem. 

Karpatka bez glutenu to propozycja, którą doceni każdy amator dobrych klasycznych ciast. Co istotne, ta kompozycja zawsze się udaje. Warto w domu mieć mieszankę do zrobienia Karpatki, ponieważ pozwala ona szybko i bez stresu przygotować pyszny deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub gdy spodziewamy się gości.

Sposób przygotowania: 

Do sporządzenia deseru należy przygotować następujące składniki:

  • Do kremu:

½ margaryny

1 masło

500 ml mleka

1 łyżeczka soku z cytryny

Cukier puder do posypki gotowego ciasta.

  • Do ciasta:

1/2 margaryny

5 jajek

Masa netto: 500g 

/Opakowanie zawiera:  205 g mieszanki do przygotowania ciasta, 295 g mieszanki do przygotowania kremu/

Producent: BEZGLUTEN

Dystrybutor: Bezgluten

Kraj producenta: Polska

Składniki: Krem (59%): cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana. Ciasto w proszku (41%):  skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, proszek do pieczenia bezglutenowy (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana), cukier, substancja zagęszczająca: guma guar;  emulgatory: lecytyna,  mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, pektyny; błonniki (jabłkowy, ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1555/ 373
Węglowodany (g): 33,0
 - w tym cukry (g): 18,0
Tłuszcz (g): 25
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,0

Błonnik (g): 1,8

Białko (g): 3,2
Sól (g): 0,38

Certyfikat:  

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu: TAK 

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: NIE

Bez barwników: TAK  

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie