WEGETARIAŃSKI BIO

EKOWITAL Kasza gryczana niepalona (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249970465
    Producent: EKO WITAL
  • Kasza gryczana niepalona - BIO

    Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest produktem łatwostrawnym i niskokalorycznym. Polecamy ją do obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.

    Masa netto: 500g.

    Producent: Eko-Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Skład: kasza gryczana*
    *produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego

    Możliwe alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów i sezamu.

    Wartość odżywcza produktu na 100g:
    Wartość energetyczna
    (kJ/kcal):     1407 kJ/ 336 kcal
    Białko (g):     12.6
    Węglowodany (g):     69.3
    W tym cukry (g):     61.2
    Tłuszcz (g):     3.1
    W tym kwasy tłuszczowe
    nasycone (g):     0.58
    Błonnik pokarmowy (g):     5.9
    Sól (g):     0.0125

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Produkt BIO:     TAK
    Produkt BEZLAKTOZOWY:     TAK
    Produkt WEGETARIAŃSKI:     TAK
    Produkt WEGAŃSKI:     TAK
    Produkt BEZ CUKRU:     TAK
    Produkt NATURALNY:     TAK

    Przepis

    Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy
    Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy

    SKŁADNIKI:

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Na suchej patelni lekko prażymy pokrojoną w półplasterki cebulę, dodajemy pokrojoną w taką samą formę marchew, mieszamy kilka minut. Wsypujemy kaszę gryczaną, dodajemy trochę wody (wodę uzupełniamy przez cały czas przyrządzania potrawy). Następnie dodajemy pokrojone na kawałki (niezbyt małe): cukinię i bakłażan, mieszamy, podduszamy. Potrawa powinna być mieszana w zasadzie przez cały czas jej przyrządzania. Dodajemy opłukaną zieloną soczewicę, pamiętamy o uzupełnianiu wody. Solimy pod koniec (gdy soczewica będzie miękka), dodajemy pokrojony pomidor, polewamy oliwą, posypujemy serem. Ta potrawa jest pyszna bez dodatkowych przypraw! O smaku decydują warzywa, doskonałej jakości oliwa i ser.