WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Kasza jaglana ekologiczna (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249973589
  • Kasza jaglana bio (tzw."jagły") jest otrzymywana z obłuszczonego ziarna prosa pochodzącego z gospodarstwa ekologicznego. Proso to jedno z najstarszych roślin uprawnych zwane często "polskim ryżem". Ugotowana kasza jaglana ze względu na swój doskonały smak może stanowić z produktami mlecznymi pełnowartościowe danie; jest też doskonałym dodatkiem zarówno do dań mięsnych jak i przyrządzanych na słodko.

    Kasza jaglana ekologiczna BIO

    Masa netto: 500g

    Producent: Organic Farma Zdrowia; Konfekcjonowano przez: Eko-Wital Sp. z o.o. ul. Annopol 3; 03-236 Warszawa (PL-EKO-01)

    Pochodzenie: Polska, Ukraina

    Składniki: ekologiczna kasza jaglana 100%

    Możliwa obecność zbóż zawierających: gluten, orzeszki ziemne i innych orzechów oraz sezamu.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 358 kcal (1514 kJ)
    • Białko: 9,8g
    • Węglowodany: 69g
    • Tłuszcz: 3,9g

    Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE

    Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

    Przepis

    Jaglanka z owocami na śniadanie
    Jaglanka z owocami na śniadanie

    SKŁADNIKI:

    NA 4 PORCJE

    • 200 g ekologicznej kaszy jaglanej
    • 120 ml soku jabłkowego z ekologicznych jabłek
    • 3 szklanki mleka kokosowego
    • 1 łyżka wiórków kokosowych
    • 1 łyżka posiekanych rodzynek
    • 1 banan do przybrania i owoce jagodowe
    • 1 łyżka nasion chia lub nasiona lnu brązowego

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Opłukaną kaszę wsypać na gotujące się mleko z sokiem jabłkowym, zmniejszyć płomień, przykryć, gotować 25 minut na małym ogniu. Ugotowaną kaszę zmiksować z wiórkami i posiekanymi rodzynkami (można dodać jeszcze sok jabłkowy) oraz nasionami chia do uzyskania konsystencji kremu. Przybrać  pokrojonym drobno bananem i owocami jagodowymi.