WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Kasza manna ekologiczna (500g) – BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814668769
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Ekologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast , wypieków i zapiekanek.

    Kasza manna ekologiczna

    Skład:
    kasza manna

    Masa netto:
    500g


    Pochodzenie: Polska

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 348 kcal (1477 kJ)

    Białko: 8,7g

    Węglowodany: 74,2g

    Tłuszcz: 1,3g

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE

    Konfekcjonowano przez Bio Planet Sp. z o.o., PL-EKO-07 dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.



    Sposób przygotowania kaszki manny na mleku: z 1/2l mleka odlać pół szklanki, wsypać do niego kaszę mannę i dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę. Gotować około 5min cały czas mieszając.


    Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
    Natura i nic więcej!


    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Przepis

    Wielkanocny pasztet z warzyw z natką pietruszki
    Wielkanocny pasztet z warzyw z natką pietruszki

    Smakuje niebiańsko zwłaszcza z odrobiną domowego majonezu chrzanowego.

     

    SKŁADNIKI:

    • 400 g marchewki

    • 400 g korzenia pietruszki

    • 1 pęczek natki pietruszki

    • 1 cebula obrana

    • 4-6 ząbków czosnku wyciśniętych przez praskę

    • 6 łyżek ekologicznej kaszy manny

    • 2 jajka od kur z wolnego wybiegu

    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

    • ½ -1 łyżeczka przyprawy curry

    • świeżo mielony czarny pieprz do smaku

    • olej roślinny do smażenia

    WYKONANIE

    Rozgrzej piekarnik do 190°C. Obraną marchewkę i korzeń pietruszki pokrój na kawałki, wstaw do piekarnika i upiecz do miękkości (zajmie to około 20-30 minut). Odstaw do ostudzenia. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 180°C. Formę (klasyczną keksówkę) wysmaruj olejem. Umyj i drobno posiekaj natkę pietruszki. Drobno posiekaj cebulę i wraz z czosnkiem podsmaż na rumiano na oleju. Do robota kuchennego wrzuć upieczone warzywa, dodaj podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pozostałe składniki z wyjątkiem natki pietruszki. Wszystko razem zmiksuj, ale niezbyt miałko. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku. Masę przełóż do foremki, wyrównaj, polej odrobiną oleju. Piecz przez 40-50 minut, aż pasztet apetycznie się zarumieni.

     

    Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".