BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO

AM-AM Kaszka jaglana pełnoziarnista od 5 miesiąca bezglutenowa (250g) - BIO

  • (1 Opinii) Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249971677
    Producent: AM-AM
  • Kaszka jaglana pełnoziarnista od 5 miesiąca ekologiczna, bezglutenowa

    Skład: mąka z prosa pełnoziarnista*, witamina B1.
    *Składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

    Masa netto: 250g

    Pochodzenie: Austria

    Wartość odżywcza w 100g produktu:
    wartość energetyczna - 1643 kJ / 388 kcal

    tłuszcz - 4,3 g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
    węglowodany - 73,6 g
    w tym cukry - 0,8 g
    błonnik - 4,0 g
    białko - 11,8 g
    sól - 0,01 g
    tiamina (witamina B1) - 1100 ug

    Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

    Certyfikacja: AT-BIO-501 Rolnictwo UE

    Wyprodukowane dla: Eko-Wital Sp.z o.o., ul.Annopol 3, 03-236 Warszawa, PL-EKO-01

    Informacje dodatkowe:
    Bez dodatku soli. Bez dodatku cukru. Nie zawiera mleka. Produkt bezglutenowy.
    Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla niemowląt i dla małych dzieci. Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera żadnych substancji konserwujących, barwników i wzmacniaczy smaku.
    Ten produkt jest przeznaczony do uzupełnienia diety, której podstawą jest mleko kobiece lub modyfikowane. Karmienie piersią jest najlepsze dla dziecka.
    Zgodnie z obowiązującym schematem żywienia niemowląt, niezależnie od sposobu karmienia, kaszki glutenowe wprowadza się w 5-6 miesiącu życia dziecka. Na początek w niewielkich ilościach, w ramach oswajania organizmu dziecka z glutenem np. 1 płaską łyżkę dziennie.
    Jeśli dziecko dobrze toleruje gluten, to po miesiącu, dwóch możesz podać pełną porcję kaszki.

    Sposób przygotowania do spożycia:
    1. Do 200 ml ciepłego mleka następnego lub krowiego w temperaturze 40-50 stopni C
    2. dodaj 3 płaskie łyżki stołowe (20 g) kaszki. Przepis można modyfikować zależnie od preferencji dziecka.
    3. Sprawdź temperaturę posiłku przed podaniem.
    Nie podawaj ponownie resztek posiłku.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące