*DELIKATNA Kawior vegan classic czarny (110ml)
Objętość netto: 110ml
Producent: Zakwasownia
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: woda, sól, cukier, olej słonecznikowy, substancja zagęszczająca (skrobia kukurydziana modyfikowana E1422, karagen, alginian sodu), stabilizator chlorek wapnia, aromat: czarny kawior, barwnik naturalny (węgiel roślinny), konserwanty (kwas cytrynowy, benzoesan sodu, sorbinian potasu ).
*certyfikowane składniki ekologiczne
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Jajka faszerowane to przysmak kuchni polskiej. Obowiązkowo musi pojawić się na wielkanocnym stole. Pomysłów na farsz jest nieskończona ilość, a od święta można dodać jeszcze łyżkę dobrego, czarnego kawioru. Niech będzie wytwornie i wyjątkowo!
SKŁADNIKI:
• 6-8 ugotowanych na twardo jajek od kur z wolnego wybiegu
• 90-100 g oczyszczonego z ości wędzonego pstrąga
• 1 łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
• 2-3 łyżki soku z cytryny
• sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku
• opcjonalnie 1 łyżka czarnego kawioru
WYKONANIE:
Ostudzone jajka ostrożnie obierz, przetnij na pół i wyjmij żółtka. Białka odłóż na bok, a żółtka oraz wszystkie pozostałe składniki oprócz kawioru zblenduj na jednolitą masę. Wypełnij białka farszem i udekoruj kawiorem, a także, jeśli chcesz zaszaleć, kleksem ulubionego domowego majonezu.
Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".