*JANÓW Kiełbasa biała surowa (na wagę) (1kg)

Dodaj recenzję
Kod: 295781???????
Producent: JANÓW
Kiełbasa Biała wyrabiana jest niezmiennie od trzech pokoleń, zawsze ręcznie, z chudego mięsa najwyższej jakości zamkniętego w naturalnej osłonce. Odpowiednio dobrane, świeżo mielone przyprawy podkreślają jej niepowtarzalny smak i aromat. Chociaż Kiełbasa Biała najczęściej jedzona jest w wielkanocnym żurku, doskonale pasuje również do wielu potraw smażonych, gotowanych, grilla, zup, dań głównych czy kolacji.

UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

Produkt sprzedawany w opakowaniu ok.1kg, pakowany hermetycznie.

 

Masa netto: 1kg

Producent: JANÓW

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mięso wieprzowe 95%, sól, substancja konserwująca: azotyn sodu (sól peklująca), przyprawy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1032/249

Węglowodany (g): 2,2

 - w tym cukry (g): 0,7

Tłuszcz (g)21,0

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 8,0

Białko (g): 12,0

Sól (g): 1,7

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: NIE 

Produkt wegański: NIE  

Bez laktozy: TAK

Bez cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez konserwantów: NIE

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK

Przepis

Żurek na Wielkanoc
Żurek na Wielkanoc

Żurek z ekologicznych dodatków jest sycącą potrawą wielkanocną, która szybko i smacznie zaspokoi nasz apetyt.

SKŁADNIKI:

  • butelka żurku Vitapol
  • biała kiełbasa 4-5 szt.
  • liści laurowych
  • 6-8 ziarnek ziela angielskiego
  • 6-8 ziarnek pieprzu czarnego
  • 150 g śmietany 18% bio Organic Farma Zdrowia
  • 2-3 duże ząbki czosnku majeranek
  • 2-3 szt. ziemniaków
  • 2- 3 łyżki chrzanu do zupy Vitapol
  • jajka ekologiczne

PRZYGOTOWANIE:

  1. Białą kiełbasę zalej wodą i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz.
  2. Pod przykryciem gotuj około 20-30 min.
  3. Ugotowaną kiełbasę wyjmij.
  4. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru i gotuj tak, by się nie rozgotowały i zachowały kształt kostki (sprawdzać widelcem).
  5. Nie trać czasu. Obrany czosnek przepuść przez praskę, a śmietanę ¾ pudełka 200 g lekko rozprowadź z niewielką ilością zimnej wody.
  6. Do wywaru wlej bardzo dokładnie wybełtany żur, tak by osad na dnie butelki wymieszał się z całą jej zawartością. Zagotuj.
  7. Następnie dodaj roztarty czosnek i śmietanę ciągle mieszając, zagotuj. Na koniec dodaj 2-3 łyżeczki chrzanu oraz ugotowane na twardo jajka ekologiczne.