*JANÓW Kiełbasa biała surowa (na wagę) (1kg)
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
Produkt sprzedawany w opakowaniu ok.1kg, pakowany hermetycznie.
Masa netto: 1kg
Producent: JANÓW
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mięso wieprzowe 95%, sól, substancja konserwująca: azotyn sodu (sól peklująca), przyprawy
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1032/249
Węglowodany (g): 2,2
- w tym cukry (g): 0,7
Tłuszcz (g): 21,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 8,0
Białko (g): 12,0
Sól (g): 1,7
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temp. 2°C - 8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Żurek z ekologicznych dodatków jest sycącą potrawą wielkanocną, która szybko i smacznie zaspokoi nasz apetyt.
SKŁADNIKI:
- butelka żurku Vitapol
- biała kiełbasa 4-5 szt.
- liści laurowych
- 6-8 ziarnek ziela angielskiego
- 6-8 ziarnek pieprzu czarnego
- 150 g śmietany 18% bio Organic Farma Zdrowia
- 2-3 duże ząbki czosnku majeranek
- 2-3 szt. ziemniaków
- 2- 3 łyżki chrzanu do zupy Vitapol
- jajka ekologiczne
PRZYGOTOWANIE:
- Białą kiełbasę zalej wodą i dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz.
- Pod przykryciem gotuj około 20-30 min.
- Ugotowaną kiełbasę wyjmij.
- Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, wrzuć do wywaru i gotuj tak, by się nie rozgotowały i zachowały kształt kostki (sprawdzać widelcem).
- Nie trać czasu. Obrany czosnek przepuść przez praskę, a śmietanę ¾ pudełka 200 g lekko rozprowadź z niewielką ilością zimnej wody.
- Do wywaru wlej bardzo dokładnie wybełtany żur, tak by osad na dnie butelki wymieszał się z całą jej zawartością. Zagotuj.
- Następnie dodaj roztarty czosnek i śmietanę ciągle mieszając, zagotuj. Na koniec dodaj 2-3 łyżeczki chrzanu oraz ugotowane na twardo jajka ekologiczne.