*JASIOŁKA Kiełbasa dukielska sucha ekologiczna (100g) - BIO
Kod: 280049???????
Producent: JASIOŁKA
Kiełbasa sucha dukielska - radycyjny skład kiełbasy to mięso wieprzowe, solone z dodatkiem przypraw. Ze względu na warunki klimatyczne w Polsce (duża wilgotność powietrza) utrwalano kiełbasy poprzez wędzenie, w odróżnieniu od krajów śródziemnomorskich, gdzie znacznie lepsze efekty przedłużenia trwałości uzyskiwano przez naturalne procesy suszenia. Kiełbasa sucha dukielska wytwarzana jest z chudego mięsa wieprzowego. Staranie wyselekcjonowanie, ekologiczne duże kawałki mięsa wieprzowe, dodatkiem mieszanki wyłącznie naturalnych przypraw z tradycyjnych receptur, uformowane w jelitach poddane długotrwałym procesom wędzenia i suszenia są gwarancją niepowtarzalnego smaku. Zaskoczeniem dla wielu jest dobór przypraw do naszej kiełbasy, oprócz soli, pieprzu oraz czosnku dodajemy kolendrę. Dzięki temu uzyskujemy aromatyczną kiełbasę o przepysznym kolendrowym finiszu, który jeszcze przez długi czas pieści nasze kubki smakowe. Przekonując naszych klientów o dobrej jakości naszej kiełbasy proponujemy zamrożenie naszej kiełbasy i sprawdzenie ilości odcieku wody, ponieważ wiemy że do naszej kiełbasy wody nie dodajemy.
Więcej
Producent: Jasiołka
Składniki: mięso wieprzowe (100 g wyrobu wyprodukowano, ze 134 g mięsa), sól, pieprz, czosnek, kolendra, sól peklująca.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |