Dostępność: śr-pt
BIO
Dostępność: śr-pt

*CHEŁMIŃSKI Kiełki brokuła (50g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907766463047

Pikantne w smaku, doskonałe do kanapek, sałat. Kiełki brokuła zawierają sulforafan, substancję zapobiegającą powstawaniu raka i rozwojowi komórek nowotworowych. Kiełki brokuła zawierają nawet 20 razy więcej sulforafanu niż dorosła róża brokuła.

Kiełki brokuła - EKO


Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wielkanocna sałatka z buraczkami
Wielkanocna sałatka z buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Składniki:

  • buraczki tarte 
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwone cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
  • rzeżucha/ kiełki

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food