
*OLD FRIENDS Kimchi vegan mild (300g) - BIO (f)
Kimchi vegan mild - BIO
Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków.
Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.
Przygotowany według oryginalnej receptury wyłącznie ze świeżych warzyw i przypraw BIO.
Produkt niepasteryzowany.
Masa netto: 300g
Producent: OLD FRIENDS
Pochodzenie: Polska
Skład: kapusta pekińska*, rzodkiew biała*, marchew*, czosnek*, imbir*, papryka mielona ostra* (0,5%), sos sojowy*, cukier trzcinowy*, sól.
*produkt pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
Białko (g): 1,68
Węglowodany (g): 3,14
W tym cukry (g): 2,35
Tłuszcz (g): 0,52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
Sól (g): 0,95
Alergeny: soja
Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 14 dni od otwarcia.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Składniki:
● 150 g groszku cukrowego
● 2 jajka
● 2 garście zieleniny
● 200 g Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka koreańskiej pasty gochujang
● 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
● 1 łyżeczka miodu
● 1 łyżeczka oleju sezamowego
● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
● sok z ½ limonki
Przygotowanie:
W małej miseczce mieszamy: pastę gochujang, sos sojowy, miód, olej sezamowy, miód, sok z limonki oraz olej sezamowy. Jajka wkładamy do wrzątku i gotujemy 8 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Groszek wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, a następnie szybko przekładamy do wody z kostkami lodu. Posiekane kimchi mieszamy z sałatą, groszkiem oraz dressingiem. Na wierzchu sałatki kładziemy przekrojone jajko.
Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.