BEZ LAKTOZY WEGETARIAŃSKI BIO

*OLD FRIENDS Kimchi vegan mild (300g) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904722221079
    Producent: OLD FRIENDS
  • Kimchi vegan mild - BIO

    Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków.

    Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.

    Przygotowany według oryginalnej receptury wyłącznie ze świeżych warzyw i przypraw BIO.

    Produkt niepasteryzowany.

     

    Masa netto: 300g

    Producent: OLD FRIENDS

    Pochodzenie: Polska

    Skład: kapusta pekińska*, rzodkiew biała*, marchew*, czosnek*, imbir*, papryka mielona ostra* (0,5%), sos sojowy*, cukier trzcinowy*, sól.

    *produkt pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100ml produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
    Białko (g): 1,68
    Węglowodany (g): 3,14
    W tym cukry (g): 2,35
    Tłuszcz (g): 0,52
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
    Sól (g): 0,95

    Alergeny: soja

    Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 14 dni od otwarcia. 

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: NIE

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Sałatka z groszkiem, kimchi i jajkiem
    Sałatka z groszkiem, kimchi i jajkiem

    Składniki:

    ● 150 g groszku cukrowego

    ● 2 jajka

    ● 2 garście zieleniny

    ● 200 g Old Friends Kimchi

    ● 1 łyżeczka koreańskiej pasty gochujang

    ● 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego

    ● 1 łyżeczka miodu

    ● 1 łyżeczka oleju sezamowego

    ● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

    ● sok z ½ limonki

    Przygotowanie:

    W małej miseczce mieszamy: pastę gochujang, sos sojowy, miód, olej sezamowy, miód, sok z limonki oraz olej sezamowy. Jajka wkładamy do wrzątku i gotujemy 8 minut. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Groszek wrzucamy na 20 sekund do wrzątku, a następnie szybko przekładamy do wody z kostkami lodu. Posiekane kimchi mieszamy z sałatą, groszkiem oraz dressingiem. Na wierzchu sałatki kładziemy przekrojone jajko.

     

    Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.