WEGETARIAŃSKI BIO

*OLD FRIENDS Kimchi vegan mild, doypack (250g) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904722221208
    Producent: OLD FRIENDS
  • Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków. Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Przygotowany według oryginalnej receptury wyłącznie ze świeżych warzyw i przypraw BIO, a najważniejszym dodatkiem jest oryginalna, koreańska przyprawa gochugaru. >> Produkt niepasteryzowany.

    Kimchi vegan mild - BIO

    Teraz sałatka Old friends KIMCHI zamknięta jest w nowym, wygodnym opakowaniu. Lekki, oddychający i samodzielnie stojący Woreczek typu doypack z wentylem sprawia, że zawartość opakowania oddycha i nie pojawiają się problemy z rozsadzaniem opakowania, wywołanym procesami fermentacji.

    Masa netto: 300g

    Producent: OLD FRIENDS

    Pochodzenie: Polska

    Skład: kapusta pekińska*, rzodkiew biała*, marchew*, czosnek*, imbir*, papryka mielona ostra* (0,5%), sos sojowy*(woda, soja BIO, sól), cukier trzcinowy*, sól.

    *produkt pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych

    Wartość odżywcza w 100ml produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
    Białko (g): 1,68
    Węglowodany (g): 3,14
    W tym cukry (g): 2,35
    Tłuszcz (g): 0,52
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
    Błonnik: 2,42
    Sól (g): 0,95

    Alergeny: soja

    Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. 2 - 6°C.   

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: NIE

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Spring rolls z kimchi
    Spring rolls z kimchi

    SKŁADNIKI:

    • 50 g papieru ryżowego
    • 1 marchewka
    • pęczek świeżej kolendry
    • 100 g Old Friends KIMCHI
    • 1 mango
    • 100 g kiełków mung
    • ½ zielonego ogórka
    • 100 g makaronu ryżowego
    • listki świeżej mięty
    • 30 g fistaszków (orzechów arachidowych) Sos fistaszkowy:
    • 2 łyżki masła orzechowego
    • 40 ml soku z limonki Eko Wital
    • 90 ml wody
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 1 łyżeczka płatków chili
    • 1 łyżeczka imbiru, drobno posiekanego

     

    Dressing miętowo- pomarańczowy:

    • sok z jednej pomarańczy
    • 2 łyżki soku z limonki Eko Wital
    • 1 łyżka oleju sezamowego
    • 1 łyżeczka drobno posiekanego chili
    • 1 łyżeczka octu ryżowego
    • 10 listków posiekanej mięty

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Przygotowujemy sos fistaszkowy. Masło orzechowe rozcieramy z wodą, następnie dodajemy sok z limonki, sos sojowy, płatki chili i drobno posiekany imbir i całość dokładnie mieszamy.W drugiej miseczce przygotowujemy miętowo – pomarańczowy dressing, dokładnie mieszając wszystkie składniki. Marchewkę, mango i ogórka kroimy w słupki (julienne). Kimchi odsączamy z soku i drobno siekamy. Przygotowujemy ciepłą wodę. Jeden listek papieru ryżowego moczymy w wodzie przez 3 sekundy i układamy go na desce. Na nim układamy warzywa, kiełki mung, kimchi, mango, makaron ryżowy, przygotowany wcześniej według przepisu na opakowaniu oraz miętę i kolendrę. Zostawiamy po 3 cm z każdej strony, aby móc zawinąć sajgonkę. Na początku zawijamy boki do środka, następnie zawijamy w rulon. Postępujemy tak z każdą kolejną sajgonką. Gotowe podajemy z sosami, posypane fistaszkami oraz świeżą kolendrą.