
*OLD FRIENDS Kimchi vegan spicy, doypack (250g) (f)
Kimchi vegan spicy
KIMCHI Old Friends swój unikalny smak zawdzięcza starannie dobranej mieszance przypraw z koreańskim chilli gochugaru oraz tradycyjnemu koreańskiemu sposobowi kiszenia „kimjang”. KIMCHI ze swoim wyrazistym smakiem wspaniale sprawdza się w roli niskokalorycznej przekąski lub przyprawy do dań. Wnosi do każdej kuchni akcent świeżości i zaskoczenia. Delikatna, chrupka struktura i przebijająca się słodycz idealnie dopełniają zarówno cięższe, bogate w tłuszcz mięsne dania, jak i aromatyczne zupy, czy lekkie, kolorowe śniadania z jajkiem i tostem w tle. Dodatek KIMCHI w kilkanaście minut zamieni każdą resztkę ryżu, makaronu, tofu, pozostałości warzyw, czy mięsa w pełny smaku posiłek z egzotycznym 'twistem'. Z KIMCHI wszystko smakuje lepiej.
- Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.
- Produkt niepasteryzowany.
Teraz sałatka Old friends KIMCHI zamknięta jest w nowym, wygodnym opakowaniu. Lekki, oddychający i samodzielnie stojący Woreczek typu doypack z wentylem sprawia, że zawartość opakowania oddycha i nie pojawiają się problemy z rozsadzaniem opakowania, wywołanym procesami fermentacji.
Masa netto: 250g
Producent: OLD FRIENDS
Pochodzenie: Polska
Skład: kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru (1%), sos sojowy (nasiona soi (34%), woda, mąka pszenna, sól), cukier, sól.
Informacje o alergenach: zawiera soję.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
Białko (g): 1,68
Węglowodany (g): 3,14
W tym cukry (g): 2,35
Tłuszcz (g): 0,52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
Sól (g): 0,95
Alergeny: soja, pszenica
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. 2 - 6°C.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Składniki:
1 jajko
szczypta soli
szczypta pieprzu
2 łyżki soku z kimchi
1 łyżeczka soku z cytryny
kropla sosu sojowego
opcjonalnie około 200-250 ml oleju o delikatnym smaku, ja używam oleju z pestek winogron, może też być rzepakowy
Do wysokiego, wąskiego naczynia (ja używam słoika) wrzuć składniki: jajko, sól, pieprz, olej i zmiksuj blenderem ręcznym nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy. Na koniec dodaj sok z kimchi i cytrynę, Zmiksuj krótko tylko do połączenia całości w jednolitą masę.
Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.