BEZ LAKTOZY

*OLD FRIENDS Kimchi vegan spicy, doypack (250g) (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5904722221178
    Producent: OLD FRIENDS
  • Kimchi to znacznie więcej niż kiszona sałatka - to dziedzictwo koreańskiej kultury kulinarnej i narodowe danie łączące w sobie wszystkie pięć znanych nam smaków (smak słodki, smak słony, smak gorzki, smak kwaśny, umami (umame)) KIMCHI to zasolone, odpowiednio doprawione warzywa, fermentujące w specjalnej mieszance ziół, chilli i sosu rybnego lub sosu sojowego, jeżeli jest przygotowane w wersji wegetariańskiej. Old Friends KIMCHI produkowane jest w Polsce, w manufakturze firmy i powstaje z polskich warzyw: kapusty pekińskiej, marchwi, czosnku i białej rzodkwi.  

    Kimchi vegan spicy

    KIMCHI Old Friends swój unikalny smak zawdzięcza starannie dobranej mieszance przypraw z koreańskim chilli gochugaru oraz tradycyjnemu koreańskiemu sposobowi kiszenia „kimjang”. KIMCHI ze swoim wyrazistym smakiem wspaniale sprawdza się w roli niskokalorycznej przekąski lub przyprawy do dań. Wnosi do każdej kuchni akcent świeżości i zaskoczenia. Delikatna, chrupka struktura i przebijająca się słodycz idealnie dopełniają zarówno cięższe, bogate w tłuszcz mięsne dania, jak i aromatyczne zupy, czy lekkie, kolorowe śniadania z jajkiem i tostem w tle. Dodatek KIMCHI w kilkanaście minut zamieni każdą resztkę ryżu, makaronu, tofu, pozostałości warzyw, czy mięsa w pełny smaku posiłek z egzotycznym 'twistem'. Z KIMCHI wszystko smakuje lepiej.

    • Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.
    • Produkt niepasteryzowany.

    Teraz sałatka Old friends KIMCHI zamknięta jest w nowym, wygodnym opakowaniu. Lekki, oddychający i samodzielnie stojący Woreczek typu doypack z wentylem sprawia, że zawartość opakowania oddycha i nie pojawiają się problemy z rozsadzaniem opakowania, wywołanym procesami fermentacji.

    Masa netto: 250g

    Producent: OLD FRIENDS

    Pochodzenie: Polska

    Skład: kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru (1%), sos sojowy (nasiona soi (34%), woda, mąka pszenna, sól), cukier, sól.

    Informacje o alergenach: zawiera soję.

    Wartość odżywcza w 100ml produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
    Białko (g): 1,68
    Węglowodany (g): 3,14
    W tym cukry (g): 2,35
    Tłuszcz (g): 0,52
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
    Sól (g): 0,95

    Alergeny: soja, pszenica

    Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. 2 - 6°C.   

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu: NIE 

    Bez laktozy: TAK 

    Bez cukru: NIE

    Bez sztucznych barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK 

    Przepis

    Domowy kimchi majo
    Domowy kimchi majo

    Składniki:

    1 jajko

    szczypta soli

    szczypta pieprzu

    2 łyżki soku z kimchi

    1 łyżeczka soku z cytryny

    kropla sosu sojowego 

    opcjonalnie około 200-250 ml oleju o delikatnym smaku, ja używam oleju z pestek winogron, może też być rzepakowy

     

    Do wysokiego, wąskiego naczynia (ja używam słoika) wrzuć składniki: jajko, sól, pieprz, olej i zmiksuj blenderem ręcznym nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy. Na koniec dodaj sok z kimchi i cytrynę, Zmiksuj krótko tylko do połączenia całości w jednolitą masę.

     

    Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.