

*OLD FRIENDS Kimchi vegan spicy, doypack (250g) (f)
Kimchi vegan spicy
KIMCHI Old Friends swój unikalny smak zawdzięcza starannie dobranej mieszance przypraw z koreańskim chilli gochugaru oraz tradycyjnemu koreańskiemu sposobowi kiszenia „kimjang”. KIMCHI ze swoim wyrazistym smakiem wspaniale sprawdza się w roli niskokalorycznej przekąski lub przyprawy do dań. Wnosi do każdej kuchni akcent świeżości i zaskoczenia. Delikatna, chrupka struktura i przebijająca się słodycz idealnie dopełniają zarówno cięższe, bogate w tłuszcz mięsne dania, jak i aromatyczne zupy, czy lekkie, kolorowe śniadania z jajkiem i tostem w tle. Dodatek KIMCHI w kilkanaście minut zamieni każdą resztkę ryżu, makaronu, tofu, pozostałości warzyw, czy mięsa w pełny smaku posiłek z egzotycznym 'twistem'. Z KIMCHI wszystko smakuje lepiej.
- Zawiera probiotyczne bakterie kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus.
- Produkt niepasteryzowany.
Teraz sałatka Old friends KIMCHI zamknięta jest w nowym, wygodnym opakowaniu. Lekki, oddychający i samodzielnie stojący Woreczek typu doypack z wentylem sprawia, że zawartość opakowania oddycha i nie pojawiają się problemy z rozsadzaniem opakowania, wywołanym procesami fermentacji.
Masa netto: 250g
Producent: OLD FRIENDS
Pochodzenie: Polska
Skład: kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, czosnek, imbir, papryka słodka, papryka gochugaru (1%), sos sojowy (nasiona soi (34%), woda, mąka pszenna, sól), cukier, sól.
Informacje o alergenach: zawiera soję.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 121/29
Białko (g): 1,68
Węglowodany (g): 3,14
W tym cukry (g): 2,35
Tłuszcz (g): 0,52
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,14
Sól (g): 0,95
Alergeny: soja, pszenica
Warunki przechowywania: Przechowywać w warunkach chłodniczych w temp. 2 - 6°C.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Przepis
Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.
Składniki:
● 6 trybowanych udek z kurczaka
● 3 łyżki sosu sojowego
● 1 łyżka miodu
● 100 g masła
● 100 g mąki pszennej
● 2 jajka
● 150 g panko (lub bułki tartej)
● olej - do smażenia
Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.
Do podania:
● 4 bułki do burgerów dobrej jakości
● 200 g Old Friends Kimchi
● Kimchi majo
● 2 pomidory
● 1 sałata rzymska
Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.
Kimchi majo:
Składniki:
● 1 jajko
● szczypta soli
● szczypta pieprzu
● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi
● 1 łyżeczka soku z cytryny
● kropla sosu sojowego - opcjonalnie
● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego
Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.