Kolendra ekologiczna w pęczku (1szt.) - BIO (i)
Dodaj recenzję
Kod: 2387
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
Więcej
KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania
CERTYFIKAT BIO: TAK
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
W gospodarstwach ekologicznych:
- zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody;
- nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin;
- zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób;
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Pasta z soczewicy
SKŁADNIKI
- 1 szklanka soczewicy czerwonej
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- ½ pęczka natki pietruszki lub koperku
- Po szczypcie: kminku, kolendry, pieprzu i soli
PRZYGOTOWANIE
Soczewicę ugotować w małej ilości wody, połączyć z drobno pokrojoną cebulą i przyprawami, gotować. Gdy woda wyparuje, dodać oliwę i ciągle mieszać żeby pasta nie przypaliła się. Dodać zieloną komponentę, wymieszać. Można użyć na ciepło do ugotowanej kaszy, ryżu czy ziemniaków lub po przestudzeniu do kanapek.