KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania
CERTYFIKAT BIO: TAK
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
W gospodarstwach ekologicznych:
- zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody;
- nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin;
- zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób;
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
| Bez laktozy: | Tak |
| Wegetariański: | Tak |
| Wegański: | Tak |
| Bez glutenu w składnikach: | Nie |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis z produktem: Kolendra ekologiczna w pęczku (1szt.) - BIO (i)
Koktajl oczyszczający
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".
_3.jpg?1729754718977)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
• ½ małego awokado
• łodyga selera naciowego
• garść kiełków słonecznika
• garść młodego szpinaku lub jarmużu
• 3 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżki świeżej kolendry
• 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
• woda mineralna
WYKONANIE
1. Awokado obierz i wyjmij pestkę. Miąższ pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
2. Seler pokrój w plasterki, kiełki i szpinak opłucz, a następnie osusz.
3. Włóż wszystkie składniki do kielicha blendera.
4. Zmiksuj na gładko, uzupełniając wodą mineralną do pożądanej konsystencji.