BIO

Kolendra ekologiczna w pęczku (1szt.) - BIO (i)

Kod: 2387

KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania

CERTYFIKAT BIO: TAK

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

 

W gospodarstwach ekologicznych:

  • zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody;
  • nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin;
  • zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób;

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Koktajl oczyszczający
Koktajl oczyszczający

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety".

SKŁADNIKI na 1 porcję:

• ½ małego awokado

• łodyga selera naciowego

• garść kiełków słonecznika

• garść młodego szpinaku lub jarmużu

• 3 łyżki soku z cytryny

• 2 łyżki świeżej kolendry

• 2 łyżki amarantusa ekspandowanego

• woda mineralna

WYKONANIE

1. Awokado obierz i wyjmij pestkę. Miąższ pokrój w mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.

2. Seler pokrój w plasterki, kiełki i szpinak opłucz, a następnie osusz.

3. Włóż wszystkie składniki do kielicha blendera.

4. Zmiksuj na gładko, uzupełniając wodą mineralną do pożądanej konsystencji.