BIO

Kolendra ekologiczna w pęczku (1szt.) - BIO (i)

Dodaj recenzję
Kod: 2387

KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania

CERTYFIKAT BIO: TAK

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

 

W gospodarstwach ekologicznych:

  • zamiast sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin stosuje się naturalne metody;
  • nie uprawia się genetycznie modyfikowanych roślin;
  • zachowane są zadrzewienia śródpolne, oczka wodne, miedze - uprawa ziemi, pielęgnacja roślin i zwierząt wymaga większego nakładu pracy dzięki czemu w gospodarstwie znajduje zatrudnienie więcej osób;

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

 Pasta z soczewicy
 Pasta z soczewicy

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka soczewicy czerwonej
  • 2 cebule 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • ½ pęczka natki pietruszki lub koperku
  • Po szczypcie: kminku, kolendry, pieprzu i soli

 

 

PRZYGOTOWANIE

Soczewicę ugotować w małej ilości wody, połączyć z drobno pokrojoną cebulą i przyprawami, gotować. Gdy woda wyparuje, dodać oliwę i ciągle mieszać żeby pasta nie przypaliła się. Dodać zieloną komponentę, wymieszać. Można użyć na ciepło do ugotowanej kaszy, ryżu czy ziemniaków lub po przestudzeniu do kanapek.