Pomidorki koktajlowe opakowanie (250g) - BIO (PL)
Kod: 2556
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
Pomidory cherry charakteryzują się niewielkim rozmiarem oraz słodkim smakiem i pomidorowym aromatem. Idealnie nadają się do suszenia i wszelkich przetworów. Ze względu na swój niewielki rozmiar wykorzystywane są najczęściej do sałatek lub dekoracji.
>>> Pomidorki cherry to świetne źródło witamin, substancji odżywczych oraz przeciwutleniaczy. To bogate źródło likopenu, potasu, beta karotenu (prowitamina A), witamin: C, K, E, B3, B6, kwasu foliowego i biotyny.
Więcej
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Przepis na mini pizzy z bakłażanami
składniki:
- 1 bakłażan
- szczypta soli
- oliwa z oliwek extra virgin
- pesto Verde Ecomil
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
- 2 garście wegańskiego startego sera
- oregano
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.
Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.