BIO

Pomidorki koktajlowe opakowanie (250g) - BIO (PL)

Kod: 2556
Pomidory cherry charakteryzują się niewielkim rozmiarem oraz słodkim smakiem i pomidorowym aromatem. Idealnie nadają się do suszenia i wszelkich przetworów. Ze względu na swój niewielki rozmiar wykorzystywane są najczęściej do sałatek lub dekoracji. >>> Pomidorki cherry to świetne źródło witamin, substancji odżywczych oraz przeciwutleniaczy. To bogate źródło likopenu, potasu, beta karotenu (prowitamina A), witamin: C, K, E, B3, B6, kwasu foliowego i biotyny.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na mini pizzy z bakłażanami
Przepis na mini pizzy z bakłażanami

składniki:

  • 1 bakłażan
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pesto Verde Ecomil
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 2 garście wegańskiego startego sera
  • oregano

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200ºC. Umyj bakłażana i usuń zieloną część. Pokrój w plastry o grubości jednego centymetra i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dodaj trochę soli i oliwy z oliwek i piecz w piekarniku przez 15 minut. Gdy bakłażan jest w piekarniku, posiekaj pomidorki koktajlowe i oliwki. Gdy bakłażan będzie gotowy, wyjmij go z piekarnika i na każdy plasterek dodaj sos pesto, pomidorki koktajlowe, oliwki, starty ser i odrobinę oregano. Piecz przez kolejne 10 minut.

 

Przepis pochodzi od dostawcy Ecomil.