BIO

EKOWITAL Krem kokosowy 22% tłuszczu (400ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249976306
Producent: EKO WITAL

Krem kokosowy EkoWital pozwala oszczędzić kłopotu z otwieraniem i obieraniem kokosa. Jest głównym i niezbędnym składnikiem przy przygotowywaniu szerokiej gamy produktów spożywczych, takich jak curry, desery, pasta kokosowa do smarowania, syrop kokosowy, ser kokosowy, pieczywo i napoje. Może być również stosowany jako zamiennik mleka w niektórych deserach, takich jak czekolada i inne wyroby cukiernicze.

Objętość netto: 400ml

Producent: CONSOLIDATED BUSINESS SYSTEMS (PVT) LIMITED

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka

Składniki: ekstrakt z kokosa BIO 88%, woda.

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 924 kJ/ 221 kcal
Węglowodany (g): 3,3
 - w tym cukry (g): 2,1
Tłuszcz (g): 22
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 21
Błonnik (g): 
Białko (g): 2,4
Sól (g): 0,06

Certyfikat: TAK

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK 
Bez laktozy: TAK 
Bez cukru: TAK 
Bez barwników: TAK 
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK 

Przepis

Sernik królewski
Sernik królewski

Składniki na ciasto:

• 140 g mąki ryżowej

• 140 g mąki owsianej

• 30 g kakao

• 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

• 100 g wybranego oleju

• 100 g syropu z agawy lub innego

Składniki na masę serową:

• 400 g naturalnego tofu

• 1 cytryna (sok + starta skórka)

• 100 g ksylitolu

• 300 ml mleka kokosowego (gęsta część)

• 40 ml rumu

• 200 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów

• 50 g skrobii ziemniaczanej lub mąki ziemniaczanej, lub mąki z tapioki

 

Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Przygotuj ciasto. Do miski wsyp suche składniki i dokładnie wymieszaj. Dodaj olej oraz syrop i wyrabiaj ciasto ręką. Powinno być zwarte i dość miękkie. Rozkrusz na spodzie blaszki dwie trzecie ciasta, delikatnie ugnieć i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Pozostałe ciasto włóż do lodówki. Przygotuj masę serową. Do dużej misy wrzuć tofu, skórkę otartą z cytryny i ksylitol oraz wlej mleko kokosowe, rum i sok z cytryny. Zblenduj na grudkowatą masę. Dosyp mąkę z migdałów oraz skrobię i wymieszaj dokładnie łyżką. W razie potrzeby dosyp nieco więcej ksylitolu i dodaj sok z cytryny. Na upieczony spód wylej masę serową, a na nią rozkrusz pozostałe ciasto.

Włóż do piekarnika na 50 minut.

 

Przepis pochodzi od Ewy Ługowskiej, autorki bloga misamocy.pl oraz książek „Misa Mocy Przewodnik po kuchni zmieniającej świat” i “Misa Mocy 2. Dieta eliminacyjna i dla alergików”.