WEGETARIAŃSKI BIO

TERRASANA Krem orzechowy mix (4 orzechy) (250 g) - BIO

Kod: 8713576004281
Producent: TERRASANA
Krem orzechowy 4-mix to połączenie czterech prażonych orzechów: ziemnych, nerkowca, laskowych i migdałów. Pasta nie zawiera cukru i charakteryzuje się wysoką zawartością roślinnego białka. To świetna baza do wszelkiego rodzaju sosów zarówno wytrawnych jak i słodkich. Krem może być również stosowany jako wypełnienie naleśników, wafli lub stanowić dodatek do tostów i shake'ów.
UWAGA:
Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.
 
Masa netto: 250 g
Producent: TERRASANA
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Holandia
Kraj pochodzenia składników: Kenia
Składniki: prażone ORZESZKI ZIEMNE* (55 %), prażone ORZECHY* (45 %) (laskowe*, NERKOWCA*, MIGDAŁY*)
*certyfikowany składnik ekologiczny 
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2562/61
Węglowodany (g): 11,0
 - w tym cukry (g): 1,8
Tłuszcz (g): 51,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 8,5
Błonnik (g): 6,7
Białko (g): 26,0
Sól (g): < 0,01

Alergeny: orzechy ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca
Możliwe alergeny: produkt może zawierać sezam
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK 
Bez orzechów: NIE 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: TERRASANA Krem orzechowy mix (4 orzechy) (250 g) - BIO

Świąteczny hummus piernikowy
Świąteczny hummus piernikowy

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.

SKŁADNIKI:

  • ciecierzyca w zalewie (400g)
  • 2 łyżki pasty tahini
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
  • 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)

PRZYGOTOWANIE:

Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.  Produkty polecane do tego  przepisu:  

Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl

Opinie o produktach i sklepie

Opinie o produktach i sklepie