TERRASANA Krem orzechowy mix (4 orzechy) (250 g) - BIO
Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek.
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2562/61
Węglowodany (g): 11,0
- w tym cukry (g): 1,8
Tłuszcz (g): 51,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 8,5
Sól (g): < 0,01
Alergeny: orzechy ziemne, migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca
Możliwe alergeny: produkt może zawierać sezam
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
| Certyfikat BIO: | Tak |
| Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
| Bez laktozy: | Nie |
| Wegetariański: | Tak |
| Wegański: | Tak |
| Bez glutenu w składnikach: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis z produktem: TERRASANA Krem orzechowy mix (4 orzechy) (250 g) - BIO
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.
SKŁADNIKI:
- ciecierzyca w zalewie (400g)
- 2 łyżki pasty tahini
- 2 łyżki masła orzechowego
- przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
- 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki. Produkty polecane do tego przepisu:
Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl