LA SELVA Risotto z warzywami (250g) - BIO
Sposób przygotowania: wymieszaj zawartość torebki w garnku z łyżką oleju i dodatkiem wina wedle uznania. Dolej wrzącą wodę (650ml-750ml). Gotuj mieszając przez 15-17min,. Po ugotowaniu dodaj masło i parmezan.
Masa netto: 250g
Producent: LaSelva, S.P.81Osa, n.7, Orbetello
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.zo.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: ryż Carnaroli* 86%, warzywa* 7%, (w różnych proporcjach: marchewka*, cukinia*, papryka*, cebula*, czosnek*,SELER*,por*) sól morska, koncentrat pomidorowy*, bazylia*, pietruszka*, mąka ryżowa*, oliwa z oliwek extra virgin*, skrobia kukurydziana*, sos Miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji*), ekstrakt z drożdży, przyprawy*.
*składniki pochodzenia organicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 338kcal (1436kJ)
Białko: 7,5g
Węglowodany: 74g
w tym cukry: 2,9g
Tłuszcz: 0,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
Sól: 1,6g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |