



SCHAR Lemon cake - ciasto cytrynowe, bezglutenowe (250g) - BIO
Lemon cake - ciasto cytrynowe, bezglutenowe BIO
Masa netto: 250g
Producent: SCHAR
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Włochy
Składniki: JAJA, cukier, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, aromat cytrynowy 3% (cukier, pulpa i sok z cytryny 25%, syrop glukozowy, naturalny aromat), mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearyoilomleczan sodu ; substancje spulchniające: winian monopotasowy, wodorowęglan sodu ; sól , ekstrakt owocowy (karob, jabłko) , substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat naturalny.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1780/426
Węglowodany (g): 51,0
- w tym cukry (g): 22,0
Tłuszcz (g): 22,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,5
Błonnik (g):
Białko (g): 4,8
Sól (g): 0,68
Alergeny: jaja
Możliwe alergeny: łubin, soja
Certyfikat: IT-016-200, rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: NIE
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK