BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE Nowości BIO

SCHAR Lemon cake - ciasto cytrynowe, bezglutenowe (250g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8008698013663
    Producent: SCHAR
  • Bezglutenowe ciasto cytrynowe. Receptura opracowana specjalnie dla osób z nietolerancją glutenu. Nie zawiera pszenicy i laktozy.

    Lemon cake - ciasto cytrynowe, bezglutenowe BIO

    Masa netto: 250g 

    Producent: SCHAR

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj producenta: Włochy

    Składniki: JAJA, cukier, olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, aromat cytrynowy 3% (cukier, pulpa i sok z cytryny 25%, syrop glukozowy, naturalny aromat), mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearyoilomleczan sodu ; substancje spulchniające: winian monopotasowy, wodorowęglan sodu ; sól , ekstrakt owocowy (karob, jabłko) , substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; aromat naturalny.

    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1780/426 
    Węglowodany (g): 51,0
     - w tym cukry (g): 22,0
    Tłuszcz (g): 22,0
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,5
    Błonnik (g):  
    Białko (g): 4,8
    Sól (g): 0,68

    Alergeny: jaja

    Możliwe alergeny: łubin, soja 

    Certyfikat: IT-016-200, rolnictwo UE i spoza UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: NIE  

    Bez glutenu: TAK 

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: NIE

    Bez barwników: TAK 

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: NIE

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK