







*CONNOISSEUR Łosoś pacyficzny dziki SOCKEYE w plastrach wędzony na zimno (dostępność: śr-pt) (75g)
Obszar połowu: Północno-wschodni Pacyfik (FAO67)
Narzędzie połowu: sieci skrzelowe, i podobne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łosoś wędzony na zimno w plasterkach świetnie smakuje w połączeniu z ciemnym pieczywem, pełnoziarnistymi bajglami, tortillą czy krakersami zbożowymi. Do łososia wędzonego pasuje serek śmietankowy, jajko ugotowane na twardo, awokado, sok z cytryny lub limonki, koperek.
Wędzenie na zimno jest zdrowszą alternatywą tradycyjnego wędzenia. Wędzenie na zimno charakteryzuje się niższą temperaturą (poniżej 30°C). W czasie wędzenia tą metodą zachowuje się więcej składników odżywczych, a także ilość WWA jest mniejsza, niż w żywności wędzonej na gorąco. Mięso wędzone w ten sposób jest trwalsze, ma intensywniejszy smak i aromat. Łosoś wędzony na zimno zachowuje teksturę ryby świeżej, co przez wielu smakoszy jest szczególnie doceniane.
>> Należy jednak pamiętać, iż mięso poddane obróbce termicznej w niższych temperaturach nie gwarantuje pełnej czystości mikrobiologicznej. Produkty wędzone na zimno nie są zatem zalecane kobietom w ciąży lub karmiącym, a także osobom o obniżonej odporności.
Wartość energetyczna: 509 kJ/122 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 0
w tym cukry: 0
Białko: 23 g
Sól: 3,2 g
Możliwe alergeny: gorczyca, seler, jaja
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin od otwarcia
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK