WEGETARIAŃSKI BIO

DARY NATURY Majeranek ekologiczny (15g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5902768527971
    Producent: DARY NATURY
  • Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztetów i omletów.

    Majeranek ekologiczny

     

     

    Masa netto: 15g

    Producent: Dary Natury

    Składniki: majeranek* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

     

    Przepis

    Wielkanocny barszcz czerwony
    Wielkanocny barszcz czerwony

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Składniki:

    • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
    • 4-6 buraków
    • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
    • chrzan
    • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
    • opcjonalnie: śmietana

    Przygotowanie:

    Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food