BEZGLUTEN Mąka jaglana bezglutenowa (400g)
Mąka jaglana bezglutenowa
Mąki jaglanej, ze względu na dość wysoką zawartość tłuszczów, nie powinno się przechowywać zbyt długo, ponieważ nabiera ona wówczas nieprzyjemnej gorzkiej nuty.
Mąka jaglana stosowana w diecie będzie miała bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Poleca się ją przede wszystkim przy:
- celiakii - jako bezglutenową mąkę do wypieków.
- problemach z przemianą materii - jako wsparcie mikroflory bakteryjnej jelit
- problemach z wątrobą - jako źródło białek ograniczających uszkodzenia tkanek wątroby
- problemach z sercem - jako produkt obniżający poziom cholesterolu we krwi i redukujący nadciśnienie
- zwiększonym ryzyku rozwoju raka - jako źródło antyoksydantów wykazujących działanie przeciwnowotworowe
Masa netto: 400g
Producent: BEZGLUTEN
Dystrybutor: Bezgluten
Kraj producenta: Polska
Składniki: mąka jaglana
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1495 / 353
Węglowodany (g): 70,0
- w tym cukry (g):0,5
Tłuszcz (g): 3,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 11,0
Sól (g): 0
Certyfikat: PL-089-054
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |