WEGETARIAŃSKI BIO

Mąka kukurydziana BIO (500g) - ORGANIC MARKET

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5908249975033
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Delikatna mąka z ziaren kukurydzy, Wspaniała do zagęszczania zup i sosów, pieczenia babeczek i wafli oraz pieczywa kukurydzianego. Polecana dla dzieci, rekonwalescentów. Mąka kukurydziana jest lekko strawna, o wysokiej zawartości skrobi. Wspaniała do zagęszczania zup i sosów, pieczenia pieczywa kukurydzianego, babeczek i wafli.

    Mąka kukurydziana ekologiczna

    Masa netto: 500g

    Składniki: mąka kukurydziana. Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    • Wartość energetyczna: 339 kcal (1438 kJ)
    • Białko: 7g
    • Węglowodany: 73,7g
    • Tłuszcz: 1,8g

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przepis

    Bananowy ryż
    Bananowy ryż

    Przepis na zdrowe śniadanie.

    Składniki:

    • 250 g ryżu
    • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
    • 4 łyżki erytrytolu
    • 2 łyżeczki wanilii
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 40 g wiórków kokosowych
    • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
    • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
    • 2 banany
    • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

    Przygotowanie:

    1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
    2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
    3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
    4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
    5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
    6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
    7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

     

    Przepis: @veganiacos