WEGETARIAŃSKI BIO

ORGANIC Mąka pszenna razowa ekologiczna Typ 2000 (1kg) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814667007
    Producent: ORGANIC MARKET
  • Pszenica jest najpopularniejszym zbożem chlebowym na świecie. Przy przemiale razowym do mąki przechodzą wszystkie składniki ziarna. Razowej mąki można użyć do naleśników, omletów, panierowania (można połączyć z białą). Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze. Natura i nic więcej!

    Mąka pszenna razowa ekologiczna

    Masa netto: 1kg

    Producent: Organic Farma Zdrowia

    Składniki:
    mąka pszenna razowa.Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 302 kcal (1280 kJ)

    Białko: 11,2g

    Węglowodany: 59,7g

    Tłuszcz: 2,1g

    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przepis

    Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi
    Chlebek dyniowy z orzechami włoskimi

    Doskonałe danie dla wszystkich, którzy szukają nowych doznań kulinarnych, ale nie mają wiele czasu na gotowanie. Najlepsze oczywiście ze składników ekologicznych. Autorką przepisu jest blogerka Eat Easy - To młoda lekarka zafascynowana prostą i zdrową kuchnią. Smacznego!

    SKŁADNIKI:

    • 1,5 szklanki mąki
    • 1 szklanka puree z pieczonej dyni
    • 2 jajka
    • 100 g miękkiego masła
    • 3/4 szklanki brązowego cukru
    • ok. 50 g posiekanych orzechów włoskich
    • 2 łyżeczki cynamonu
    • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
    • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • szczypta soli

     

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Masło ubijamy w dużej misce z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy jajka, puree z dyni, przyprawy, proszek do pieczenia, sodę i sól. Miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec łączymy z posiekanymi orzechami. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy ok. 45 minut (do tzw. ‚suchego patyczka’). Upieczone ciasto studzimy i polewamy wg uznania lukrem lub roztopioną czekoladą i orzechami.