BEZGLUTENOWE BIO

FABIJAŃSCY Makaron fusilli [świderki] z soczewicy żółtej bezglutenowy (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902811254304

Makaron fusilli [świderki] z soczewicy żółtej bezglutenowy BIO

Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-8 min, al. dente 4-5 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.

Masa netto: 250 g

Producent: Fabijańscy

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: mąka z żółtej soczewicy*, woda źródlana
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1487 kJ/ 352 kcal
Węglowodany (g): 63
- w  tym cukry (g): 2
Tłuszcz (g): 1,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 11
Białko (g): 25
Sól (g): 0 

 

 

Certyfikat: PL-EKO-01

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Data min. trwałości: 30 dni

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

Nietestowany na zwierzętach: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK

Bez cukru: TAK

Bez barwników: TAK

Bez konserwantów: TAK

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie