FABIJAŃSCY Makaron fusilli [świderki] z soczewicy żółtej bezglutenowy (250g) - BIO
Makaron fusilli [świderki] z soczewicy żółtej bezglutenowy BIO
Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-8 min, al. dente 4-5 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej makaron wodą.
Masa netto: 250 g
Producent: Fabijańscy
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: mąka z żółtej soczewicy*, woda źródlana
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1487 kJ/ 352 kcal
Węglowodany (g): 63
- w tym cukry (g): 2
Tłuszcz (g): 1,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 11
Białko (g): 25
Sól (g): 0
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data min. trwałości: 30 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |