BEZGLUTENOWE BIO

BETTER THAN FOODS Makaron konjac spaghetti, bezglutenowy (385g) - BIO

Kod: 786471696187
Makaron spaghetti konjac jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana jest w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Makaron konjac spaghetti, bezglutenowy BIO

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.                                                         
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.

 

 

Masa netto: 385g 

Producent: BETTER THAN FOODS 

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj poducenta: Wielka Brytania

Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu)

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 35 kJ/ 9 kcal
Węglowodany (g): 0
 - w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0

Błonnik (g): 4,0

Białko (g): 0,2
Sól (g): 0

Alergeny: Produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny

Certyfikat: tak

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni

 

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie