FABIJAŃSKI Makaron kukurydziany rurka BEZGL. BIO 250 g
Zboża, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną. Makaron kukurydziany na wodzie żródlanej - 100 % mąki kukurydzianej.Sposó przygotowania: należy zagotować dużą ilość wody, aby makaron mógł swobodnie pływać (4-5 litrów), wodę posolić, można dodać łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody należy powoli wrzucać makaron , aby nie przerwać procesu bulgotania. Mieszając gotować do miękości 7 minut,al dente 5 minut (nie należy przekraczać maksymalnego czasu gotowania). SKŁADNIKI: Mąka kukurydziana bio 100% i krystaliczna woda ze żrodła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |